Terug naar overzicht

Hoeveel geld bespaart u met isoleren? Check het hier!

Overweegt u om uw kruipruimte, vloeren, muren of dak te isoleren? En wilt u van tevoren weten hoeveel u hiermee jaarlijks bespaart op de energiekosten? Dat kan. Wij hebben voor u uitgerekend wat isoleren kost voor een tussenwoning, hoekwoning of twee-onder-een-kapwoning en een vrijstaande woning. Lees hieronder hoeveel geld u kunt besparen per jaar.

Extra besparen: 20% korting bij meer isolatiemaatregelen

Over het algemeen geldt: hoe ouder het huis, hoe minder goed het huis is geïsoleerd. Om tocht en vocht door de hele woning tegen te gaan, kunt u het best meerdere onderdelen tegelijkertijd aanpakken. Dat heeft meteen ook z’n voordelen. U krijg namelijk fikse korting als u – hoe oud uw woning ook is – in één keer twee of meer isolatiemaatregelen treft. Dat scheelt echt een boel! U bespaart volgens Milieu Centraal ongeveer 20 procent op de isolatiekosten.

Hoeveel kunt u besparen op uw woning?

Hieronder vindt u een goede inschatting van de kosten en besparingen voor een gemiddelde tussenwoning, hoekwoning of twee-onder-een-kapwoning en vrijstaande woning. In de berekening houden we rekening met:

  • Gasprijs van 81,4 cent per m3 (prijspeil 2020)
  • Hr-combiketel 
  • Geen isolatie
  • Enkelglas
  • Gemiddeld vloeroppervlakte
  • Drie bewoners

Let op: uw stookgedrag heeft invloed op de besparing per jaar.

1. Tussenwoning

Energiebesparing voor tussenwoning

2. Hoekwoning of twee-onder-een-kapwoning

Energiebesparing voor hoek en 2-onder-1-kap woning

3. Vrijstaande woning

Energiebesparing voor vrijstaande woning

Afspraak maken met isolatie-expert

Wilt u besparen op uw energierekening door isolatie? Maak een afspraak met een van onze experts bij u thuis. U ontvangt persoonlijk advies en een offerte op maat. 

Maak een afspraak