Terug naar overzicht

Kan ik spouwmuurisolatie subsidie aanvragen?

Bent u van plan uw woning te isoleren? Dat gaat u direct een besparing opleveren op uw energierekening. Wist u dat bijvoorbeeld spouwmuurisolatie ervoor zorgt dat u gemiddeld zo'n € 700,- per jaar* bespaart? Het mooie is dat deze besparing jaarlijks terugkomt én dat er een spouwmuurisolatie subsidie beschikbaar is. Een deel van de investering in isolatie kunt u dus meteen terugvragen.

Waarom spouwmuurisolatie?

Met spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld. De reden om voor het isoleren van de spouwmuur te kiezen is eenvoudig. De kosten zijn relatief laag én je verdient het snel terug vanwege de besparing op de energierekening. Energie besparen is geld besparen! Maar er zitten nog andere voordelen aan het isoleren, namelijk de stijging van de woningwaarde, meer wooncomfort en een beter energielabel.

Oppervlakte per woningtype voor spouwmuurisolatie subsidie

De subsidie voor spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat u de investering in isolatie nog sneller terugverdiend. De subsidie geldt wanneer er voor de maatregelen aan de minimale oppervlakte-eis wordt voldaan. Hieronder vindt u deze minimale oppervlakte per woningtype.

Tussenwoning (min m2) Hoek/2-onder-1 kap (min m2) Vrijstaand
(min m2)
14m2 33m2 50m2

Gecertificeerde aanpak voor spouwmuurisolatie

Voor het spouwmuurisolatie van de woning gebruikt Nederland Isoleert uitsluitend hoogwaardige en gecertificeerde producten. Deze hebben allen het ISSO-kwaliteitscertificaat en KOMO-keurmerk. Verder hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de uitvoering. Nederland Isoleert is zowel INSULA als SKG-IKOB gecertificeerd om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen.

Benieuwd naar de subsidie voor spouwmuurisolatie

Wilt u meer informatie over de subsidie voor spouwmuurisolatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Adviesgesprek aanvragen

* Genoemde besparingen zijn gebaseerd op een hoekwoning met 3 bewoners en een HR-combiketel, geen isolatie en enkel glas. De werkelijke besparingen hangen af van uw persoonlijke stookgedrag en type woning. Prijspeil: januari 2020. Bron: Milieu Centraal