Terug naar overzicht

Tijdelijk: subsidieverhoging isolatie naar 30%

Vanaf 1 juni kunt u als huiseigenaar tijdelijk gebruik maken van een subsidieverhoging voor een goede woningisolatie. En dat is mooi meegenomen, want het isoleren van een woning is niet goedkoop. Maar de investering wordt dankzij de subsidie een stuk voordeliger! In plaats van 20% kunt u zo’n 30% van de kosten voor isolatie terugvragen. Hierdoor heeft u isolatie nóg sneller terugverdiend.

Wooncomfort en lagere energierekening

Het isoleren van de woning zorgt ervoor dat de warmte binnen blijft en het niet tocht. Dat is een stuk fijner voor het wooncomfort. Daarnaast kunt u met goede woningisolatie jaarlijks tot wel € 700,- op uw energierekening besparen. Hierdoor verdient u de investering in woningisolatie gemiddeld binnen drie jaar terug. Een goede isolatie betekent ook energiezuiniger wonen. En dat is goed voor de portemonnee én het milieu!

Waarom is er een subsidieverhoging voor isolatie?

Sinds 2019 is er een subsidie beschikbaar vanuit ’energiebesparing eigen huis’, waardoor zo’n 20% van de kosten teruggevraagd kunnen worden bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Minister Ollongren maakte in mei bekend dat het kabinet in deze vreemde tijden huiseigenaren wil helpen bij verduurzaming. Daarom is er besloten dat er vanaf 1 juni 2020 een hogere subsidie wordt gegeven voor het verduurzamen van woningen door middel van isolatie. Dit betekent dat u tijdelijk kunt profiteren van extra voordeel. Een groot deel kunt u terugvragen, waardoor de investeringskosten flink dalen. Dit jaar is dus hét moment om uw woning te isoleren. Maak gebruik van de subsidieverhoging isolatie.

Hoe kan ik deze subsidieverhoging voor isolatie gebruiken?

U heeft recht op subsidie als u uw woning laat isoleren en twee of meer isolatiemaatregelen tegelijkertijd inzet. Het aanvragen van de subsidie kost wat tijd, maar dit nemen we graag van u over als extra service. Het enige wat u dan hoeft te doen is schriftelijke goedkeuring geven. Als de isolatie-expert bij u thuiskomt voor een adviesgesprek, kunt u dat meteen aan hem doorgeven.

Advies over subsidieverhoging of isolatie

Wilt u meer informatie over het isoleren van uw huis of wat de subsidieverhoging isolatie voor u betekent? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Vraag adviesgesprek aan