Terug naar overzicht

Vloerisolatie en bodemisolatie: wat is het verschil?

Bij Nederland Isoleert bieden we twee typen isolatie aan om uw vloer te isoleren: vloerisolatie en bodemisolatie. Maar wat is het verschil en wanneer kiest u voor welke methode?

Materiaal en isolatiemethode

Laten we beginnen met het materiaal en het effect van de isolatiemethode. Vloeren isoleren we met thermische isolatiefolie afgewisseld met luchtkussens voor de beste warmteterugkaatsing en het minste warmteverlies. Bij bodemisolatie wordt de bodem van de kruipruimte afgedekt met een laag EPS HR++ parels, waardoor vocht vanaf de bodem wordt tegengegaan en de lucht in de kruipruimte droger wordt. De parels zijn waterafstotend waardoor deze geen vocht zullen opnemen. 

Hoogte van de kruipruimte

Vloerisolatie is geen optie bij ruimtes die lager zijn dan 50 centimeter. Heeft u een houten vloer? Dan ligt de grens op 45 centimeter. Voor bodemisolatie is een minimale hoogte van 35 cm nodig. Is uw kruipruimte 25 tot 35 centimeter hoog, dan is bodemisolatie een optie, maar u krijgt in dat geval geen garantie op de isolatiewaarde. Meet deze afstand vanaf de onderkant van de balk tot aan de bodemvloer/kruipruimtevloer. 

Vocht in kruipruimte

Last van vocht of schimmel in de kruipruimte? Dan is bodemisolatie de keuze voor u. Vloerisolatie werkt het best in droge kruipruimtes. Kies voor de methode die past bij de vochtigheidsgraad van uw kruipruimte, op die manier profiteert u het meest van de isolatie. Hierover kan onze isolatie-expert u uitgebreid infomeren tijdens een persoonlijk adviesgesprek bij u thuis.

Prijsverschil

Ook is er een prijsverschil. Bodemisolatie is over het algemeen goedkoper om aan te brengen dan vloerisolatie. Voor bodemisolatie varieert de prijs tussen € 29 en € 48 per m2 inclusief btw. Voor vloerisolatie varieert de prijs tussen de € 41 en € 53 per m2 inclusief btw. Voor beide isolatiemethodes is subsidie aan te vragen. De besparing op uw energierekening zal ongeveer hetzelfde uitpakken. 

Afspraak maken met isolatie-expert

Wilt u besparen op de energierekening door vloer- of bodemisolatie? Maak een afspraak met een van onze experts. U ontvangt persoonlijk advies en een offerte op maat. Gewoon bij u thuis.

Maak een afspraak