Terug naar overzicht

Wat kost spouwmuurisolatie?

Uw spouwmuur isoleren is een van de voordeligste manieren van isolatie: de kosten zijn relatief laag en u verdient ze ook nog eens snel terug. Maar wat kost spouwmuurisolatie eigenlijk? Dat is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en het type van je huis.  

Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie vullen we de ruimte (spouw) tussen de binnen- en de buitenmuur op met isolatiemateriaal. Vanaf 1980 worden nieuwe woningen standaard voorzien van spouwmuurisolatie. Is uw woning eerder gebouwd, dan kan het interessant zijn om de spouwmuur alsnog te isoleren. Want een betere isolatie zorgt voor een lagere energierekening en meer comfort. U hoeft niet bang te zijn voor een ingrijpende verbouwing of veel troep binnen, want een spouwmuur isoleren we altijd van buitenaf.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is de voordeligste manier van isoleren. Gemiddeld kost isolatie van de spouwmuur € 2.100 volgens Milieu Centraal. Maar de totale prijs hangt van veel dingen af, zoals het type woning, de grootte van de woning, de materiaalkeuze en of er bijvoorbeeld een steiger of hoogwerker nodig is. We komen altijd eerst bij u langs voor een voor-inspectie. We bekijken dan of uw huis geschikt is voor spouwmuurisolatie en kunnen u precies vertellen wat de kosten zijn. 

Flinke besparing

Spouwmuurisolatie levert snel rendement op. De kosten zijn relatief laag en u bespaart al gauw 30% op uw energierekening. Milieu Centraal heeft berekend dat u in een tussenwoning zo’n € 260 per jaar kunt besparen. Woont u in een grotere vrijstaande woning, dan kan dit oplopen tot een besparing van € 1.000 per jaar! 

Subsidie voor spouwmuurisolatie

Vanaf september 2019 is er subsidie beschikbaar voor woningbezitters die hun huis beter isoleren. U krijgt dan ongeveer 20% van de kosten terug. Een voorwaarde is wel, dat u twee of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Volgens Milieu Centraal verdient u een investering in spouwmuurisolatie plus vloerisolatie in iets meer dan drie jaar terug.

Spouwmuurisolatie bij Nederland Isoleert

Nederland Isoleert gebruikt de minerale glaswol van Knauf Supafil voor het isoleren van spouwmuren. Dit is het meest gebruikte materiaal binnen Europa. Het materiaal bestaat voor 80% uit gerecycled glas. De overige 20% is perliet (vulkanisch glas), zand, mineralen en een klein beetje siliconen. Minerale glaswol zorgt ervoor dat uw huis kan blijven ‘ademen’. Het is vochtwerend, brandveilig en gaat lang mee. 

Afspraak maken met isolatie-expert

Wilt u voordelig uw huis isoleren? Begin met spouwmuurisolatie. Onze expert komt bij u thuis om uw situatie te bekijken. Hij geeft u persoonlijk advies en maakt een offerte op maat. Helemaal gratis, en u zit nergens aan vast.

Maak een afspraak