Terug naar overzicht

Dakisolatie: drie manieren om te isoleren

Met de juiste dakisolatie bespaar je volgens Milieu Centraal in een twee-onder-één-kapwoning tot wel € 750 per jaar op je stookkosten. Veel warmte gaat namelijk verloren door gaten en kieren in het dak. De warme lucht stijgt en is binnen de kortste keren je huis uit. Gelukkig kun je hier wat aan doen. Dakisolatie zorgt voor een warmer huis. Je kunt kiezen uit drie manieren om je dak te isoleren.

1. Dakisolatie aan de binnenkant

Nederland Isoleert isoleert je dak alleen aan de binnenkant, omdat dit een relatief goedkope en kwalitatief hoge oplossing is. Het isolatiemateriaal wordt tegen de binnenkant van het dak geplaatst. Dit zijn witte panelen die bestaan uit isolatiefolie en een afwerkingsplaat. De platen klikken we in elkaar en werken we af met plinten om er één geheel van te maken. De gaten en kieren worden vervolgens afgedekt. Zo verliest jouw woning geen warmte meer via het dak.

2. Isoleren van de buitenkant

Een andere mogelijkheid, die wij niet bieden, is dakisolatie aan de buitenkant. Bij deze isolatiemethode worden tijdelijk alle dakpannen verwijderd. Deze aanpak is dus vooral handig als je toch al van plan was om je dak te renoveren. Bij dakisolatie aan de buitenkant voorkom je naden en kieren tussen de verschillende dakdelen, bijvoorbeeld in de nok van het dak.

3. Zolder isoleren

Gebruik je je zolder niet als leefruimte? Dan kun je ook kiezen om je zolder te isoleren. Dit wordt zoldervloerisolatie of loftisolatie genoemd. Bij deze methode spuiten we een los laagje isolatiemateriaal op de zoldervloer om hiermee warmte tegen te houden. Zo blijft de warmte op de plekken waar je leeft, en wordt je zolder niet onnodig verwarmd. Een voorwaarde is wel dat je je zolder kunt afsluiten met een deur of luik.

Kosten dakisolatie

Gemiddeld kost dakisolatie € 5.300. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van je type woning en wat je wensen zijn. In een vrijblijvend adviesgesprek kunnen wij je vertellen wat voor jouw woning de beste optie is, en wat dit precies gaat kosten. Onthoud dat je niet alleen geld kwijt bent aan isoleren, op den duur krijg je er ook geld voor terug! Je energiekosten gaan omlaag en dat levert je ieder jaar geld op.

Afspraak maken met isolatie-expert

Maak een afspraak met een van onze experts bij jou thuis. Je ontvangt persoonlijk advies en een offerte op maat. Gratis, en je zit helemaal nergens aan vast.

Maak een afspraak