Terug naar overzicht

Energie besparen is geld besparen

In een gemiddeld huishouden bestaat 40% van de energierekening uit verwarmingskosten. De overige 30% is voor het gebruik van elektrische apparaten en lampen. Op zowel uw gas- als stroomverbruik kunt u veel winst behalen. Sommige maatregelen zijn gratis, soms moet u eerst investeren. Maar die investeringen verdient u vaak verrassend snel terug!

Zonde: hoge energierekening

Veel oude huizen hebben geen (goed) geïsoleerde muren en vloeren. Dat zorgt voor veel warmteverlies en hoge stookkosten. Met alleen spouwmuurisolatie kunt u in een twee-onder-een-kapwoning veel geld besparen, tot wel € 700 per jaar. Woont u in een vrijstaand huis? Dan bespaart u tot wel € 1.000 euro per jaar. Isoleren is dus een echte must om flink te besparen op uw energiekosten. En als u dan toch bezig bent, kunt u maar beter meerdere onderdelen aanpakken. U krijgt namelijk subsidie als u twee of meer isolatiemaatregelen tegelijkertijd treft.

Besparen met nieuwe apparaten

Wilt u nog meer energie en geld besparen? Dat kan. Gooi die oude apparaten de deur uit en maak plaats voor nieuwe, energiezuinige varianten. Let wel op: A+ lijkt misschien zuinig, maar tegenwoordig is dit het minst zuinige label voor koelkasten en wasmachines. A+++ is het meest zuinig. Het is ook écht tijd om uw gloeilampen te vervangen voor ledlampen. Deze zijn maar liefst 90% zuiniger. Verder dragen kleine aanpassingen bij aan minder energieverbruik, zoals niet onnodig veel water koken en de (vaat)wasmachine op een eco-programma zetten. Meer handige energiebesparingstips vindt u in onze top 10 energieverspillers.

Korter douchen = geld besparen

Wist u dat warm water het milieu 50x zoveel belast als koud water? Het meeste warme water verbruiken we tijdens het douchen. En dat kan echt korter. Als u voortaan vijf minuten doucht, in plaats van de gemiddelde negen minuten, bespaart u jaarlijks ruim vijftienduizend liter water. Vijftienduizend liter! Gaat u ook nog voor een waterbesparende douchekop? Dan bespaart u 7.500 liter water extra. En mooi meegenomen: u bespaart daarmee op jaarbasis € 120 euro.

Afspraak maken met isolatie-expert

Wilt u energie besparen en geld besparen? Dan is isolatie altijd een goed idee. Maak een afspraak met een van onze experts bij u thuis. U ontvangt persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak