Terug naar overzicht

Duurzaam wonen en energie besparen begint bij isolatie

Nederland wil in 2050 CO2-arm zijn. Om het voor jou zo aantrekkelijk mogelijk te maken om je huis te verduurzamen, krijg je nu fikse korting op maatregelen die jouw huis energiezuiniger maken. Wil je lekker duurzaam bezig zijn én geld besparen? Dan is dit hét moment om je woning te isoleren.

Je bespaart energie met isolatie

Woningen die zijn gebouwd na het jaar 2000 beschikken bijna allemaal over goede isolatie en HR++ glas. Woningen van vóór die tijd hebben meestal een lager energielabel. Maar liefst 75% van alle woningen in Nederland zijn niet goed geïsoleerd volgens Milieu Centraal. Die van jou ook? Als je wilt besparen op energie is isolatie de meest voor de hand liggende maatregel. Want met isolatie voor je kruipruimte, vloeren, muren en dak kun je heel veel energie besparen. Een goed geïsoleerde woning is stukken warmer. Je hoeft dus minder te stoken. En dat merk je meteen in je energierekening. Verwarming is de grootste kostenpost op je energierekening. Ongeveer de helft van je energierekening bestaat uit stookkosten. Ook op de andere helft kun je slim besparen. Bekijk veelvoorkomende energieverspillers in huis en ontdek hoe je duurzaam kunt leven. En vergeet ventilatie niet! Want iedere dag goed ventileren draagt bij aan een gezond leefklimaat.

Warmtepomp? Ook dan is isolatie belangrijk

Wil je je woning verwarmen zonder aardgas? Dat kan. Bijvoorbeeld met een warmtepomp. Maar let op: ook als je kiest voor elektrische verwarming, blijft goede isolatie heel belangrijk.

Als je woning niet goed geïsoleerd is, moet je warmtepomp te hard werken om je hele woning warm te stoken. Door kieren en naden verlaat de warme lucht je huis. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van je duurzame aanpak. Hetzelfde geldt voor andere duurzame verwarmingsoplossingen, zoals een zonneboiler of (andere voorbeelden): kies altijd voor goede isolatie.

Isoleren is de eerste stap naar een duurzaam thuis

Overweeg jij om je huis te verduurzamen? Begin dan met isolatie. Ieder huis is anders en uniek. Welke isolatievormen voor jouw woning geschikt zijn, hangt af van onder meer het bouwjaar van je woning en de bouwmaterialen die zijn gebruikt. Over het algemeen bespaar je de meeste energie met spouwmuurisolatie en dakisolatie, gevolgd door vloerisolatie en HR++ glas. Bekijk hier de terugverdientijd van je investeringen voor isolatie en hoeveel je bespaart.

Afspraak maken met isolatie-expert

Nieuwsgierig naar de isolatiemogelijkheden voor jouw woning? Wij vertellen je graag meer. Maak een afspraak met een van onze experts bij jou thuis. Je ontvangt persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak