Terug naar overzicht

EPS isolatie: wat is het en waar gebruikt u het voor?

EPS (Expanded Polystyrene) is piepschuim, oftewel kunststof bolletjes gemaakt van aardolie. Elk bolletje bestaat voor 98% uit lucht en 2% polystyreen. EPS isolatie is verkrijgbaar als losse bolletjes, maar wordt ook samengeperst tot platen. Door het lichte gewicht, de lange levensduur en vochtbestendigheid is het materiaal te gebruiken voor uiteenlopende isolatieklussen.

EPS parels: direct resultaat

Bij Nederland Isoleert gebruiken we HR++ EPS parels: grijze piepschuimbolletjes voorzien van grafiet. De parels zijn zo’n 3 tot 5 millimeter groot, waardoor ze samen een dichte laag isolatie kunnen vormen. Bovendien zijn ze waterafstotend, wat betekent dat ze geschikt zijn om vochtige ruimtes te isoleren, zonder dampremmende folie nodig te hebben. Bijvoorbeeld als bodemisolatie in kruipruimtes, of in de (spouw)muur. Na het aanbrengen van HR++ EPS parels merkt u direct dat de ruimte warmer is en de luchtvochtigheid neemt af. Fijn extraatje: omdat de isolatie het ISSO-kwaliteitscertificaat heeft, is de isolatiewaarde continu gegarandeerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over vervanging.

EPS platen: zelf aan de slag

Toch liever met EPS platen aan de gang? Deze hebben een hoge isolatiewaarde en zijn door hun vochtbestendige eigenschap geschikt voor isolatie op diverse plekken. Bijvoorbeeld als dakisolatie, vloerisolatie of in de garage of schuur. Ook handig: de platen zijn door hun lichte gewicht gemakkelijk te vervoeren. EPS platen zijn te verkrijgen bij de bouwmarkt. Het is goed zelf aan te brengen omdat u de platen gemakkelijk in de juiste vorm kunt snijden.

Afspraak maken met isolatie-expert

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van EPS isolatie voor uw woning? Maak een afspraak met een van onze experts bij u thuis. U ontvangt persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak