Bodemisolatie is dé oplossing voor vochtproblemen in huis. Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, zorgt u in huis voor een beter en gezonder leefklimaat. In alle opzichten een slimme keuze. U bespaart direct op de stookkosten, woont comfortabeler, investeert in de levensduur van uw huis en in het milieu. Dus heeft u in huis ook last van vocht, schimmel of houtrot? Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, maakt u een einde aan die vervelende vochtproblemen in huis!

Wat is bodemisolatie?

Bij bodemisolatie isoleren we de bodem van vochtige kruipruimtes. Deze dekken we af met een laag EPS HR++ parels, waardoor de lucht in de kruipruimte droger wordt. Bij vochtproblemen in huis is bodemisolatie hét alternatief voor vloerisolatie.

Alleen de beste isolatiematerialen

Nederland Isoleert werkt met EPS HR++ parels. Dit milieuvriendelijke isolatiemateriaal beschikt over het ISSO-kwaliteitscertificaat, de isolatiewaarde is hiermee continu gegarandeerd.

ISSO- en Insula-gecertificeerd

Onze medewerkers zijn ervaren en volledig gediplomeerd. We isoleren gegarandeerd volgens de strenge Insula-richtlijnen en gebruiken alleen ISSO-gecertificeerd materiaal voor bodemisolatie.

Lees hier meer over woningisolatie.

Ik wil vrijblijvend advies over isolatie

Voordelen van bodemisolatie

  • Eindelijk een einde aan vochtproblemen in huis! Bodemisolatie geeft schimmel en bacteriën geen kans meer.

  • Wel 20% besparen op uw energierekening omdat de kruipruimte sneller opwarmt.

  • Terugverdientijd van 7 jaar. U bespaart zo’n 150 tot 300 euro per jaar volgens Milieu Centraal.

  • Geschikt voor huizen van alle bouwjaren.

  • In hele lage kruipruimtes is bodemisolatie een goed alternatief voor vloerisolatie.

Bodemisolatie: goed om te weten

Waarom bodemisolatie?

Bodemisolatie lost vochtproblemen in de kruipruimte op en verbetert het leefklimaat en het comfort in huis. In een huis zonder vochtproblemen woont u een stuk prettiger! En gezonder.

 

Door bodemisolatie daalt de luchtvochtigheid in de kruipruimte met wel 30%. Daarmee maakt u een einde aan schimmelvorming, beton- of houtrot en een nare muffe lucht in huis. Net als alle andere isolatiemethoden is bodemisolatie ook nog eens goed voor de portemonnee en het milieu.

Wat bespaart bodemisolatie?

In een tussenwoning bespaart u met bodemisolatie zo’n 150 euro per jaar. Laat u in een vrijstaande woning de kruipruimte isoleren? Dan kunt u tot wel 300 euro per jaar besparen. (Bron: Milieu Centraal)

Wilt u weten hoeveel u kunt besparen met bodemisolatie? Onze adviseur komt met plezier bij u langs voor een vrijblijvend advies over het isoleren van uw kruipruimte.

Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2 september kunt u gebruik maken van de​ landelijke subsidieregeling ​voor het isoleren van uw woning. Dit kan natuurlijk bij Nederland Isoleert! U krijgt echter pas subsidie als u twee of meerdere maatregelen laat uitvoeren. Onze expert vertelt u hier graag meer over!

Hoe werkt bodemisolatie?

Op de bodem van uw kruipruimte brengen we een laag EPS HR++ parels aan. Hiermee dekken we de bodem dampdicht af, zodat vocht uit de bodem geen kans meer krijgt om op te trekken. Het aanwezige vocht condenseert en verdwijnt weer in de bodem. De luchtvochtigheid in de kruipruimte daalt met wel 30% en daardoor wordt de lucht droger en warmer. Niet alleen in de kruipruimte, maar in de hele woning. U hoeft dus minder te stoken en u bespaart hierdoor op uw energierekening.

Hoe wordt bodemisolatie aangebracht?

Via het kruipluik gaan we aan de slag in de kruipruimte. We blazen een laag isolatieparels op de bodem van de kruipruimte. Staat er een laag water op de bodem, dan blijven de EPS HR++ parels hierop drijven en doen ze gewoon hun werk.

Is bodemisolatie geschikt voor mijn woning?

Als u uw kruipruimte wilt isoleren, heeft u de keuze uit bodemisolatie en vloerisolatie. Welke isolatiemethode het best geschikt is voor uw kruipruimte, hangt van een aantal factoren af. Hoe vochtig is de kruipruimte? Hoe hoog is de kruipruimte? Hebben we voldoende toegang tot de kruipruimte? Over het algemeen geldt dat bodemisolatie de beste oplossing is in een vochtige of lage kruipruimte. We werken vanuit de kruipruimte, dus die moet wel toegankelijk (te maken) zijn.

 

Onze isolatie-expert geeft u graag advies om te bepalen welke isolatie van de kruipruimte geschikt is voor uw woning. Dit advies is vrijblijvend. Het kost u niets en u zit nergens aan vast. Beloofd.

Waar moet ik op letten bij bodemisolatie?

Om bodemisolatie aan te brengen, hebben we toegang nodig tot de kruipruimte. De meeste huizen hebben een kruipluik. Is dat in uw huis niet het geval, maar heeft u wel een houten vloer? Dan kunnen wij een kruipluik voor u maken.

Is bodemisolatie mogelijk in een vochtige kruipruimte?

Bodemisolatie is de perfecte oplossing voor vochtige kruipruimtes. Ons isolatiemateriaal werkt niet alleen isolerend, het gaat ook vocht en schimmels tegen.

Hoe lang gaat bodemisolatie mee?

De isolatiewaarde blijft gegarandeerd voor de hele levensduur van uw huis. Het isolatiemateriaal dat we gebruiken beschikt over een ISSO-kwaliteitscertificaat dat deze isolatiewaarde garandeert.

Wat zijn de voordelen van het isolatiemateriaal dat Nederland Isoleert gebruikt?

• De EPS HR++ parels zijn de enige isolatieparels die gemaakt zijn uit 100% gerecycled materiaal.

• De parels zijn CFK- en chloorvrij en bestaan voor 98% uit lucht.

• Het materiaal werkt vochtwerend: schimmels en bacteriën krijgen geen kans meer.

• Dit materiaal beschikt over een ISSO-kwaliteitscertificaat. Dit biedt de garantie dat de gestelde isolatiewaarden inderdaad in de praktijk gerealiseerd worden.

Is het isolatiemateriaal waarmee jullie werken vochtwerend?

Ja. EPS HR++ parels hebben een gesloten celstructuur. Vocht en vuil hebben daardoor geen invloed op de werking van het isolatiemateriaal. Zelfs als er een laag water in de kruipruimte staat, behouden ze hun werking. Ze blijven namelijk drijven op het water.

Hoe milieuvriendelijk zijn de isolatiematerialen?

EPS HR++ parels zijn de enige isolatieparels die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. Ze zijn milieuvriendelijk, CFK- en chloorvrij en bestaan voor 98% uit lucht.

Is bodemisolatie verplicht?

Nee, u bent niet verplicht om de bodem van uw kruipruimte te isoleren. Maar door de stijgende energieprijzen wordt een niet goed geïsoleerde woning steeds duurder. Bovendien investeert u met bodemisolatie in het comfort in huis. Bodemisolatie is dus niet verplicht, maar wel een slimme investering om een einde te maken aan vochtproblemen in huis.

Is bodemisolatie fiscaal aftrekbaar?

Nee. In sommige gemeentes kunt u echter wel subsidie krijgen voor woningisolatie. Vraag daarom eerst aan uw gemeente of u in aanmerking komt voor subsidie om uw kruipruimte te isoleren.

]