Met dakisolatie is veel winst te behalen. Als u het dak van uw zolder laat isoleren, bespaart u jaarlijks honderden euro’s op de energierekening, maakt u uw huis behaaglijker én verkleint u uw CO₂-uitstoot. Veel warmte in huis gaat via het dak verloren. Een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in huis. Hoog tijd om daar wat aan te doen! Combineer dakisolatie met een andere energiebesparende maatregel, dan kunt u ook nog eens aanspraak maken op de ​subsidieregeling​.

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is de meest gebruikte isolatiemethode om uw zolder te isoleren. Wij isoleren het dak met het product PIF iso fast door het product direct op de houten balken van het dak te bevestigen. PIF iso fast is een product dat bestaat uit hoogwaardige isolatiefolie en afwerking in één!

Alleen de beste isolatiematerialen

Nederland Isoleert werkt voor dakisolatie uitsluitend met PIF, een innovatieve en hoogwaardige isolatiefolie. Wij werken gegarandeerd volgens de strenge Insula-richtlijnen. Met het ISSO-kwaliteitscertificaat, dus de isolatiewaarde blijft gegarandeerd voor de hele levensduur van uw huis.

Leest hier meer over woningisolatie.

Ik wil vrijblijvend advies over isolatie

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

  • Snel en effectief een van de grootste energieverspillers in huis aanpakken.

  • Terugverdientijd van 7 jaar dankzij een lagere energierekening. Dat is een rendement van wel 8%.

  • In een tussenwoning bespaart u zo’n 650 euro per jaar op uw energierekening, berekende Milieu Centraal. En in een vrijstaande woning tot wel 1.300 euro per jaar.

  • Meer comfort op zolder: warmer in de winter. En aangenaam koel in de zomer.

  • Bijdragen aan een beter milieu omdat u minder CO₂ uitstoot.

Dakisolatie: goed om te weten

Waarom dakisolatie?

Dakisolatie zorgt ervoor dat warme lucht niet meer kan ontsnappen door het dak. Door uw dak te isoleren, maakt u een einde aan trek en tocht in huis. Wel zo comfortabel én beter voor uw portemonnee en voor het milieu, want uw gasverbruik daalt aanzienlijk. Bovendien wordt niet alleen uw zolder comfortabeler, maar het hele huis. U voelt minder tocht, vooral in het trapgat. De kamers op zolder zijn in de zomer bovendien aangenaam koel. En in de winter behaaglijk warm.

Wat bespaart dakisolatie?

Met de isolatie van een schuin dak behaalt u volgens het onafhankelijke Milieu Centraal een rendement van 7%. Volgens hun berekeningen kunt u in een tussenwoning gemiddeld 650 euro per jaar besparen met dakisolatie. Woont u in een grotere, vrijstaande woning, dan is de besparing al gauw 1.300 euro per jaar. Zo effectief is dakisolatie!

 

Wilt u precies weten hoeveel u kunt besparen met dakisolatie, vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze expert.

Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2 september kunt u gebruik maken van de​ landelijke subsidieregeling ​voor het isoleren van uw woning. Dit kan natuurlijk bij Nederland Isoleert! U krijgt echter pas subsidie als u twee of meerdere maatregelen laat uitvoeren. Onze expert vertelt u hier graag meer over!

Hoe werkt dakisolatie?

Veel warmte in huis gaat via het dak verloren als dit niet goed geïsoleerd is. Want warme lucht stijgt op en verdwijnt naar buiten door allerlei kieren en gaten in het dak. Bij dakisolatie plaatsen wij isolatiemateriaal tegen de binnenkant van het dak. Kieren en gaten zijn verleden tijd en alle warmte blijft voortaan in huis. En dat is wel zo aangenaam!

Welke soorten dakisolatie zijn er?

U kunt zowel een schuin dak als een plat dak isoleren. Wij isoleren uitsluitend schuine daken. Hiervoor zijn twee methodes: het schuine dak isoleren aan de binnenkant of aan de buitenkant. Wij isoleren schuine daken aan de binnenkant. De makkelijkste methode, met een mooi rendement.

 

Als u het dak vanaf de buitenzijde isoleert, moeten alle dakpannen eraf. Dit is behoorlijk ingrijpend, daarom wordt hiervoor vaak gekozen als het dak toch al gerenoveerd wordt.

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

Aan de binnenzijde van het houten dak plaatsen we over de houten balken (gordingen) witte panelen die bestaan uit isolatiefolie en een afwerkingsplaat. Deze panelen klikken we in elkaar en werken we netjes af met plinten om er één geheel van te maken.

Is dakisolatie geschikt voor mijn woning?

Of u uw dak kunt laten isoleren, hangt af van een aantal factoren, zoals de staat van uw dak. Een goed isolatie-advies vraagt om maatwerk. Onze expert komt met plezier bij u langs om te controleren of uw dak geschikt is voor dakisolatie en om uw voordeel te berekenen. Ons isolatie-advies kost u niets en u zit nergens aan vast. Beloofd.

Wat zijn de voordelen van het isolatiemateriaal dat Nederland Isoleert gebruikt?

• De isolatiewaarde blijft gegarandeerd voor de hele levensduur van uw huis.
• Het materiaal is opgebouwd uit verschillende lagen, de reflecterende laag vervuilt niet en blijft gegarandeerd werken.
• Dit materiaal beschikt over een ISSO-kwaliteitscertificaat. Dit is de garantie dat de gestelde isolatiewaarden inderdaad gerealiseerd worden in de praktijk.
• Geen risico op huid- of luchtwegirritaties bij installatie of gebruik.

Is dakisolatie ook nuttig bij een onverwarmde zolder?

Zeker weten. Want uw huis verliest veel warmte via zo’n koude zolder of vliering. Bij een onverwarmde zolder kiezen de meeste mensen voor loftisolatie: het isoleren van de zoldervloer. Wij bieden deze isolatiemethode ook aan. De kosten van loftisolatie zijn lager dan van dakisolatie.

Hoe werkt loftisolatie (isoleren van de zoldervloer)?

Bij loftisolatie spuiten we een losse laag isolatiemateriaal op de zoldervloer. Daarom is deze isolatiemethode alleen geschikt voor een zolder die u niet als woon-, werk- of slaapruimte gebruikt. En als u de zolder kunt afsluiten met een luik of deur.

Krijg ik een beter energielabel door dakisolatie?

Dat hangt af van het totaalpakket aan isolatiemaatregelen dat u heeft genomen in uw woning. Dakisolatie maakt uw huis in elk geval een stuk energiezuiniger.

Is dakisolatie verplicht?

Nee, u bent niet verplicht om uw dak te isoleren. Maar ook al is dakisolatie niet verplicht, het blijft een slimme investering. Met wel 7% rendement. Een energiezuiniger huis is beter voor uw portemonnee, wooncomfort én het milieu. Een onvoldoende geïsoleerd dak is namelijk een van de grootste energieverspillers in huis.

Is dakisolatie fiscaal aftrekbaar?

Nee. In sommige gemeentes kunt u wel subsidie krijgen voor woningisolatie. Vraag daarom eerst aan bij uw gemeente of u in aanmerking komt voor een subsidie.

Waarom kiest Nederland Isoleert voor dit product?

Naast alle voordelen van het isolatiemateriaal, is pif iso fast ook een goede keuze omdat het inclusief afwerking geplaatst wordt. Het product bestaat uit isolatiefolie en een wit paneel. Op die manier kunnen we de woning niet alleen geïsoleerd, maar ook netjes en afgewerkt achterlaten.

]