Met dakisolatie is veel winst te behalen. Als je het dak van je zolder laat isoleren, bespaar je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening, maak je je huis behaaglijker én verklein je je CO₂-uitstoot. Veel warmte in huis gaat via het dak verloren. Een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in huis. Hoog tijd om daar wat aan te doen! Combineer dakisolatie met een andere energiebesparende maatregel, dan kun je ook nog eens aanspraak maken op de ​subsidieregeling​.

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is de meest gebruikte isolatiemethode om je zolder te isoleren. Wij isoleren het dak met het product PIF iso fast door het product direct op de houten balken van het dak te bevestigen. PIF iso fast is een product dat bestaat uit hoogwaardige isolatiefolie en afwerking in één!

Alleen de beste isolatiematerialen

Nederland Isoleert werkt voor dakisolatie uitsluitend met PIF, een innovatieve en hoogwaardige isolatiefolie. Met het ISSO-kwaliteitscertificaat, dus de isolatiewaarde blijft gegarandeerd voor de hele levensduur van je huis.

Leest hier meer over woningisolatie.

Ik wil vrijblijvend advies over isolatie

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

  • Snel en effectief een van de grootste energieverspillers in huis aanpakken.

  • Terugverdientijd van 7 jaar dankzij een lagere energierekening. Dat is een rendement van wel 8%.

  • In een tussenwoning bespaar je zo’n 650 euro per jaar op je energierekening, berekende Milieu Centraal. En in een vrijstaande woning tot wel 1.300 euro per jaar.

  • Meer comfort op zolder: warmer in de winter. En aangenaam koel in de zomer.

  • Bijdragen aan een beter milieu omdat je minder CO₂ uitstoot.

Dakisolatie: goed om te weten

Waarom dakisolatie?

Dakisolatie zorgt ervoor dat warme lucht niet meer kan ontsnappen door het dak. Door je dak te isoleren, maak je een einde aan trek en tocht in huis. Wel zo comfortabel én beter voor je portemonnee en voor het milieu, want je gasverbruik daalt aanzienlijk. Bovendien wordt niet alleen je zolder comfortabeler, maar je hele huis. Je voelt minder tocht, vooral in het trapgat. De kamers op zolder zijn in de zomer bovendien aangenaam koel. En in de winter behaaglijk warm.

Wat bespaart dakisolatie?

Met de isolatie van een schuin dak behaal je volgens het onafhankelijke Milieu Centraal een rendement van 7%. Volgens hun berekeningen kun je in een tussenwoning gemiddeld 650 euro per jaar besparen met dakisolatie. Woon je in een grotere, vrijstaande woning, dan is de besparing al gauw 1.300 euro per jaar. Zo effectief is dakisolatie!

 

Wil je precies weten hoeveel je kunt besparen met dakisolatie, vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze expert.

Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2 september kun je gebruik maken van de​ landelijke subsidieregeling ​ voor het isoleren van je woning. Dit kan natuurlijk bij Nederland Isoleert! Je krijgt echter pas subsidie als je twee of meerdere maatregelen laat uitvoeren. Onze expert vertelt je hier graag meer over!

Hoe werkt dakisolatie?

Veel warmte in huis gaat via het dak verloren als dit niet goed geïsoleerd is. Want warme lucht stijgt op en verdwijnt naar buiten door allerlei kieren en gaten in het dak. Bij dakisolatie plaatsen wij isolatiemateriaal tegen de binnenkant van het dak. Kieren en gaten zijn verleden tijd en alle warmte blijft voortaan in huis. En dat is wel zo aangenaam!

Welke soorten dakisolatie zijn er?

Je kunt zowel een schuin dak als een plat dak isoleren. Wij isoleren uitsluitend schuine daken. Hiervoor zijn twee methodes: het schuine dak isoleren aan de binnenkant of aan de buitenkant. Wij isoleren schuine daken aan de binnenkant. De makkelijkste methode, met een mooi rendement.

 

Als je het dak vanaf de buitenzijde isoleert, moeten alle dakpannen eraf. Dit is behoorlijk ingrijpend, daarom wordt hiervoor vaak gekozen als het dak toch al gerenoveerd wordt.

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

Aan de binnenzijde van het houten dak plaatsen we over de houten balken (gordingen) witte panelen die bestaan uit isolatiefolie en een afwerkingsplaat. Deze panelen klikken we in elkaar en werken we netjes af met plinten om er één geheel van te maken.

Is dakisolatie geschikt voor mijn woning?

Of je jouw dak kunt laten isoleren, hangt af van een aantal factoren, zoals de staat van je dak. Een goed isolatie-advies vraagt om maatwerk. Onze expert komt met plezier bij je langs om te controleren of jouw dak geschikt is voor dakisolatie en om jouw voordeel te berekenen. Ons isolatie-advies kost je niets en je zit nergens aan vast. Beloofd.

Wat zijn de voordelen van het isolatiemateriaal dat Nederland Isoleert gebruikt?

• De isolatiewaarde blijft gegarandeerd voor de hele levensduur van je huis.
• Het materiaal is opgebouwd uit verschillende lagen, de reflecterende laag vervuilt niet en blijft gegarandeerd werken.
• Dit materiaal beschikt over een ISSO-kwaliteitscertificaat. Dit is de garantie dat de gestelde isolatiewaarden inderdaad gerealiseerd worden in de praktijk.
• Geen risico op huid- of luchtwegirritaties bij installatie of gebruik.

Is dakisolatie ook nuttig bij een onverwarmde zolder?

Zeker weten. Want je huis verliest veel warmte via zo’n koude zolder of vliering. Bij een onverwarmde zolder kiezen de meeste mensen voor loftisolatie: het isoleren van de zoldervloer. Wij bieden deze isolatiemethode ook aan. De kosten van loftisolatie zijn lager dan van dakisolatie.

Hoe werkt loftisolatie (isoleren van de zoldervloer)?

Bij loftisolatie spuiten we een losse laag isolatiemateriaal op de zoldervloer. Daarom is deze isolatiemethode alleen geschikt voor een zolder die je niet als woon-, werk- of slaapruimte gebruikt. En als je de zolder kunt afsluiten met een luik of deur.

Krijg ik een beter energielabel door dakisolatie?

Dat hangt af van het totaalpakket aan isolatiemaatregelen dat je hebt genomen in je woning. Dakisolatie maakt je huis in elk geval een stuk energiezuiniger.

Is dakisolatie verplicht?

Nee, je bent niet verplicht om je dak te isoleren. Maar ook al is dakisolatie niet verplicht, het blijft een slimme investering. Met wel 7% rendement. Een energiezuiniger huis is beter voor je portemonnee, je wooncomfort én het milieu. Een onvoldoende geïsoleerd dak is namelijk een van de grootste energieverspillers in huis.

Is dakisolatie fiscaal aftrekbaar?

Nee. In sommige gemeentes kun je wel subsidie krijgen voor woningisolatie. Vraag daarom eerst aan bij jouw gemeente of je in aanmerking komt voor een subsidie.

Waarom kiest Nederland Isoleert voor dit product?

Naast alle voordelen van het isolatiemateriaal, is pif iso fast ook een goede keuze omdat het inclusief afwerking geplaatst wordt. Het product bestaat uit isolatiefolie en een wit paneel. Op die manier kunnen we de woning niet alleen geïsoleerd, maar ook netjes en afgewerkt achterlaten.

]