Spouwmuurisolatie is de meest voordelige manier van isoleren. Je bespaart tot wel 30% op je energierekening, draagt bij aan een beter milieu én krijgt er meer comfort in huis voor terug. Een investering waar je in alle opzichten blij van wordt. En die je in 3 tot 5 jaar terugverdient. Een rendement van 11%, waar vind je dat tegenwoordig nog? Als je huis nog niet optimaal geïsoleerd is, is dit hét moment om te starten met energie besparen. En kies je naast spouwmuurisolatie voor nóg een isolatiemethode, dan kun je aanspraak maken op subsidie.

Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie vullen we de ruimte (spouw) tussen de binnen- en de buitenmuur op met isolatiemateriaal. Dat doen we vanaf de buitenkant, je hebt er in huis dus geen rommel van als we de spouwmuren isoleren.

Alleen de beste isolatiematerialen

Nederland Isoleert werkt met Knauf Supafil, een minerale glaswol. Veruit het beste product voor spouwmuurisolatie. Knauf garandeert dat de isolatiewaarde constant blijft en dat vochtdoorslag uitgesloten is.

KOMO-keurmerk en SKG-IKOB gecertificeerd

Onze medewerkers zijn ervaren en volledig gediplomeerd. Wij werken gegarandeerd volgens de strenge richtlijnen en processen die SKG-IKOB voorschrijft. Al onze producten voor spouwmuurisolatie voldoen aan de KOMO-richtlijnen.

Lees hier meer over woningisolatie.

Ik wil vrijblijvend advies over isolatie

De voordelen van spouwmuurisolatie

  • De meest voordelige isolatiemethode.

  • Terugverdientijd van 3-5 jaar dankzij een lagere energierekening. Dat is een rendement van 11%!

  • Volgens Milieu Centraal bespaar je in een tussenwoning ieder jaar zo’n 260 euro en in een vrijstaande woning wel 1.000 euro per jaar.

  • Meer comfort in huis: lekker warm in de winter, aangenaam koel in de zomer.

  • Voor de meeste huizen geschikt (bouwjaar 1930-1975)

Spouwmuurisolatie: goed om te weten

Waarom spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is beter voor je portemonnee, je huis, je wooncomfort en het milieu. Je bespaart al snel een paar honderd euro per jaar op je energierekening en je stoot minder CO2 uit. Je gasverbruik daalt namelijk want de verwarming slaat minder vaak aan.

 

Bovendien verbeter je het comfort in huis als je de spouwmuren van je huis laat isoleren. De muren geven minder kou af en worden wel 5 graden warmer. Het tocht minder in huis, je huis is in de winter lekker warm en in de zomer juist aangenaam koel. Dat is nog eens comfortabel wonen!

Wat bespaart spouwmuurisolatie?

Als er één isolatiemethode is die veel rendement oplevert, dan is het wel spouwmuurisolatie. De kosten zijn relatief laag en je bespaart al snel 30% op je energierekening. In een tussenwoning kun je volgens berekeningen van Milieu Centraal zo’n 260 euro per jaar besparen. Woon je in een grotere vrijstaande woning, dan is je besparing wel 1.000 euro per jaar. Je verdient je investering snel terug, gemiddeld in 3 tot 5 jaar. Zo effectief is spouwmuurisolatie!

 

Wil je precies weten hoeveel je kunt besparen met spouwmuurisolatie, vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze expert.

Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2 september kun je gebruik maken van de​ landelijke subsidieregeling ​ voor het isoleren van je woning. Dit kan natuurlijk bij Nederland Isoleert! Je krijgt echter pas subsidie als je twee of meerdere maatregelen laat uitvoeren. Onze expert vertelt je hier graag meer over!

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Spouwmuren bestaan uit een binnen- en een buitenmuur. Daartussen zit een open ruimte, oftewel de spouw. Omdat er in de spouw koude lucht stroomt, voelen muren vaak koud aan. Bij spouwmuurisolatie beperken we de luchtstromen in de spouw door deze op te vullen met hoogwaardig isolatiemateriaal.

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Spouwmuurisolatie brengen we aan vanaf de buitenkant van je huis. Om de spouwmuur te isoleren, boren we kleine gaten in de voegen van je buitenmuur. Vervolgens blazen we de spouwmuur vol met isolatiemateriaal. Hiervoor gebruiken we Knauf Supafil, een hoogwaardige minerale glaswol. Als we klaar zijn met de spouwmuurisolatie (en dat is meestal binnen 1 dag) maken we alle gaatjes in de voegen weer netjes dicht. Het aanzicht blijft dus vrijwel gelijk. Binnenshuis heb je ook geen rommel van ons werk.

Is spouwmuurisolatie geschikt voor mijn woning?

Spouwmuurisolatie is ideaal voor woningen die tussen 1930 en 1975 zijn gebouwd. Zij hebben namelijk geen spouwmuurisolatie gekregen bij de bouw. Spouwmuurisolatie ontbreekt soms ook bij huizen die tussen 1975 en 1982 zijn gebouwd. Jongere huizen hebben al spouwmuurisolatie.

 

Onze expert komt met plezier bij je langs om te checken of spouwmuurisolatie geschikt is voor jouw woning. En om jouw voordeel uit te rekenen. Dat advies kost je niets en je zit nergens aan vast. Beloofd.

Waar moet ik op letten bij spouwmuurisolatie?

Na spouwmuurisolatie is ventilatie extra belangrijk. De kruipruimte onder je huis ventileert namelijk via de spouwmuren en dat is na spouwmuurisolatie niet meer mogelijk. Daarom zorgen we er standaard voor dat je voldoende ventilatieroosters hebt. Die plaatsen we gratis voor je, als extra service.

Hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee?

Spouwmuurisolatie die je door ons laat aanbrengen, gaat net zo lang mee als je huis zelf. De isolatiematerialen die wij gebruiken, vervormen niet en kunnen ook niet vergaan.

Krijg ik last van vochtproblemen na het isoleren van de spouwmuren?

Zeker niet! Spouwmuurisolatie helpt juist vochtproblemen te voorkomen, als je de isolatie tenminste laat aanbrengen door een gecertificeerd bedrijf zoals Nederland Isoleert. Ons SKG-IKOB-certificaat garandeert je dat onze isolatiewerkzaamheden absoluut geen vochtproblemen veroorzaken.

Wat zijn de voordelen van het isolatiemateriaal dat Nederland Isoleert gebruikt?

• Knauf Supafil is een vocht- en brandwerend isolatiemateriaal.
• Dit isolatiemateriaal wordt evenwichtig verdeeld in de spouw, zonder risico op inzakken.
• Knauf garandeert dat de isolatiewaarde levenslang constant blijft en dat vochtdoorslag is uitgesloten.

Is het isolatiemateriaal vochtwerend?

Ja, dankzij een siliconen bovenlaag is het isolatiemateriaal Knauf Supafil inderdaad vochtwerend. Daardoor ontstaat er geen vochtdoorslag van de buiten- naar de binnenmuur. De muren blijven wel gewoon ademen, omdat dit isolatiemateriaal waterdamp van binnen naar buiten doorlaat.

Is spouwmuurisolatie fiscaal aftrekbaar?

Nee. In sommige gemeentes kun je echter wel subsidie krijgen voor woningisolatie. Vraag daarom eerst aan jouw gemeente of je in aanmerking komt voor subsidie.

]