Spouwmuurisolatie is de meest voordelige manier van isoleren. Daarbij komt dat u met spouwmuurisolatie gemiddeld zo’n € 700,- per jaar* kunt besparen. Ook draagt isolatie bij aan een beter milieu én krijgt u er meer comfort in huis voor terug. Een investering waar u in alle opzichten blij van wordt, en die u in gemiddeld 4 jaar heeft terugverdiend. Dit is vergelijkbaar met een rente van 11% op uw spaarrekening (bron: Milieu Centraal).  Als uw huis nog niet optimaal geïsoleerd is, is dit hét moment om te starten met energie besparen. En kiest u naast spouwmuurisolatie voor nóg een isolatiemethode, dan kunt u aanspraak maken op subsidie.

Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie vullen we de ruimte (spouw) tussen de binnen- en de buitenmuur op met isolatiemateriaal. Dat doen we vanaf de buitenkant, u heeft er in huis dus geen rommel van als we de spouwmuren isoleren.

Alleen de beste isolatiematerialen

Nederland Isoleert werkt met Knauf Supafil, een minerale glaswol. Veruit het beste product voor spouwmuurisolatie. Knauf garandeert dat de isolatiewaarde constant blijft en dat vochtdoorslag uitgesloten is.

Insula gecertificeerd en KOMO-keurmerk

Onze medewerkers zijn ervaren en volledig gediplomeerd. Wij werken gegarandeerd volgens de wettelijke richtlijnen en processen van Insula. Al onze producten voor spouwmuurisolatie voldoen aan de KOMO-richtlijnen.

Lees hier meer over woningisolatie.

* Genoemde besparingen zijn gebaseerd op een hoekwoning met 3 bewoners en een HR-combiketel, geen isolatie en enkel glas. De werkelijke besparingen hangen af van uw persoonlijke stookgedrag en type woning. Prijspeil: januari 2020. Bron: Milieu Centraal.

Ik wil vrijblijvend advies over isolatie

De voordelen van spouwmuurisolatie

  • De meest voordelige isolatiemethode.

  • Terugverdientijd van 3-5 jaar dankzij een lagere energieverbruik. Dit is vergelijkbaar met een rente van 11% op uw spaarrekening.

  • Volgens Milieu Centraal bespaart u in een tussenwoning ieder jaar zo’n 260 euro en in een vrijstaande woning wel 1.000 euro per jaar.

  • Meer comfort in huis: lekker warm in de winter, aangenaam koel in de zomer.

  • Voor de meeste huizen geschikt (bouwjaar 1930-1975)

Spouwmuurisolatie: goed om te weten

Waarom spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is beter voor de portemonnee, het huis, wooncomfort en het milieu. U bespaart al snel een paar honderd euro per jaar op de energierekening en u stoot minder CO2 uit. Uw gasverbruik daalt namelijk want de verwarming slaat minder vaak aan.

 

Bovendien verbetert u het comfort in huis als u de spouwmuren van uw huis laat isoleren. De muren geven minder kou af en worden wel 5 graden warmer. Het tocht minder in huis, uw huis is in de winter lekker warm en in de zomer juist aangenaam koel. Dat is nog eens comfortabel wonen!

Wat bespaart spouwmuurisolatie?

Als er één isolatiemethode is die veel rendement oplevert, dan is het wel spouwmuurisolatie. De kosten zijn relatief laag en u bespaart al snel 30% op uw energierekening. In een tussenwoning kunt u volgens berekeningen van Milieu Centraal zo’n 260 euro per jaar besparen. Woont u in een grotere vrijstaande woning, dan is uw besparing wel 1.000 euro per jaar. U verdient uw investering snel terug, gemiddeld in 3 tot 5 jaar. Zo effectief is spouwmuurisolatie!

 

Wilt u precies weten hoeveel u kunt besparen met spouwmuurisolatie, vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze expert.

Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2 september kunt u gebruik maken van de​ landelijke subsidieregeling ​voor het isoleren van uw woning. Dit kan natuurlijk bij Nederland Isoleert! U krijgt echter pas subsidie als u twee of meerdere maatregelen laat uitvoeren. Onze expert vertelt u hier graag meer over!

Hoe werkt spouwmuurisolatie?

Spouwmuren bestaan uit een binnen- en een buitenmuur. Daartussen zit een open ruimte, oftewel de spouw. Omdat er in de spouw koude lucht stroomt, voelen muren vaak koud aan. Bij spouwmuurisolatie beperken we de luchtstromen in de spouw door deze op te vullen met hoogwaardig isolatiemateriaal.

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Spouwmuurisolatie brengen we aan vanaf de buitenkant van uw huis. Om de spouwmuur te isoleren, boren we kleine gaten in de voegen van de buitenmuur. Vervolgens blazen we de spouwmuur vol met isolatiemateriaal. Hiervoor gebruiken we Knauf Supafil, een hoogwaardige minerale glaswol. Als we klaar zijn met de spouwmuurisolatie (en dat is meestal binnen 1 dag) maken we alle gaatjes in de voegen weer netjes dicht. Het aanzicht blijft dus vrijwel gelijk. Binnenshuis heeft u ook geen rommel van ons werk.

Is spouwmuurisolatie geschikt voor mijn woning?

Spouwmuurisolatie is ideaal voor woningen die tussen 1930 en 1975 zijn gebouwd. Zij hebben namelijk geen spouwmuurisolatie gekregen bij de bouw. Spouwmuurisolatie ontbreekt soms ook bij huizen die tussen 1975 en 1982 zijn gebouwd. Jongere huizen hebben al spouwmuurisolatie.

 

Onze expert komt met plezier bij u langs om te checken of spouwmuurisolatie geschikt is voor uw woning. En om uw voordeel uit te rekenen. Dat advies kost u niets en u zit nergens aan vast. Beloofd.

Waar moet ik op letten bij spouwmuurisolatie?

Na spouwmuurisolatie is ventilatie extra belangrijk. De kruipruimte onder uw huis ventileert namelijk via de spouwmuren en dat is na spouwmuurisolatie niet meer mogelijk. Daarom zorgen we er standaard voor dat u voldoende ventilatieroosters hebt. Die plaatsen we gratis voor u, als extra service.

Hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee?

Spouwmuurisolatie die u door ons laat aanbrengen, gaat net zo lang mee als uw huis zelf. De isolatiematerialen die wij gebruiken, vervormen niet en kunnen ook niet vergaan.

Krijg ik last van vochtproblemen na het isoleren van de spouwmuren?

Zeker niet! Spouwmuurisolatie helpt juist vochtproblemen te voorkomen, als u de isolatie tenminste laat aanbrengen door een gecertificeerd bedrijf zoals Nederland Isoleert. We houden ons aan de wettelijke vereisten en processen, en garanderen dat onze isolatiewerkzaamheden absoluut geen vochtproblemen veroorzaken.

Wat zijn de voordelen van het isolatiemateriaal dat Nederland Isoleert gebruikt?

• Knauf Supafil is een vocht- en brandwerend isolatiemateriaal.
• Dit isolatiemateriaal wordt evenwichtig verdeeld in de spouw, zonder risico op inzakken.
• Knauf garandeert dat de isolatiewaarde levenslang constant blijft en dat vochtdoorslag is uitgesloten.

Is het isolatiemateriaal vochtwerend?

Ja, dankzij een siliconen bovenlaag is het isolatiemateriaal Knauf Supafil inderdaad vochtwerend. Daardoor ontstaat er geen vochtdoorslag van de buiten- naar de binnenmuur. De muren blijven wel gewoon ademen, omdat dit isolatiemateriaal waterdamp van binnen naar buiten doorlaat.

Is spouwmuurisolatie fiscaal aftrekbaar?

Nee. In sommige gemeentes kunt u echter wel subsidie krijgen voor woningisolatie. Vraag daarom eerst aan uw gemeente of u in aanmerking komt voor subsidie.

]