Vloerisolatie is een van de meest gewaardeerde isolatiemethodes. Heel begrijpelijk, want na vloerisolatie voelt uw vloer direct warmer aan. En u krijgt niet alleen warme voeten, u bespaart ook nog eens op uw energiekosten en uw CO₂-uitstoot. Wist u dat de meeste huizen veel warmte verliezen via de vloer? Vloerisolatie stopt dit onnodige energieverlies. ​Kies ook voor vloerisolatie en verdien uw investering al in 7 jaar terug. Dat is 7% rendement! Met de ​subsidieregeling​ wordt het al helemáál aantrekkelijk. Start vandaag nog met energie besparen.

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de vloer van de begane grond beter opwarmt. We isoleren de bovenkant van de kruipruimte, zodat het warmteverlies vanaf de begane grond wordt teruggekaatst. Daardoor wordt de vloer van de begane grond warmer.

Alleen de beste isolatiematerialen

Nederland Isoleert werkt voor vloerisolatie met een innovatieve, hoogwaardige isolatiefolie. Met het ISSO-kwaliteitscertificaat, dus de isolatiewaarde blijft gegarandeerd voor de hele levensduur van je huis.

ISSO- en Insula-gecertificeerd

Onze medewerkers zijn ervaren en volledig gediplomeerd. Wij werken gegarandeerd volgens de strenge Insula-richtlijnen en gebruiken alleen ISSO-gecertificeerd materiaal voor vloerisolatie.

Lees hier meer over woningisolatie.

Ik wil vrijblijvend advies over isolatie

De voordelen van vloerisolatie

  • Dé oplossing voor koude vloeren. Direct warme voeten!

  • De meest gewaardeerde isolatiemethode.

  • Terugverdientijd van 7 jaar. Dat is een rendement van 7%!

  • Volgens Milieu Centraal bespaar je in een tussenwoning 200 euro per jaar. En in een vrijstaande woning bijna 400 euro per jaar.

  • Meer comfort in huis: de vloer voelt warmer en behaaglijk aan.

Vloerisolatie: goed om te weten

Waarom vloerisolatie?

Vloerisolatie geeft direct meer comfort, omdat de vloer warmer en droger is. U bent eindelijk van die koude vloer af! Bovendien verspilt u minder energie en bespaart u ieder jaar op uw energierekening. Beter voor de portemonnee en voor het milieu!

 

U merkt er bovendien in huis bijna niets van als wij bezig zijn om uw vloer te isoleren. We isoleren de vloer namelijk van onderaf, vanuit de kruipruimte.

Wat bespaart vloerisolatie?

Met vloerisolatie bespaart u volgens berekeningen van Milieu Centraal ongeveer 200 euro per jaar in een tussenwoning. Woont u in een grotere vrijstaande woning, dan is uw besparing wel 390 euro per jaar. U verdient de investering in vloerisolatie in ongeveer 7 jaar terug. Dat is een rendement van wel 8%! Zo effectief is vloerisolatie.

 

Wilt u precies weten hoeveel je kunt besparen met vloerisolatie, vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze expert.

Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2 september kunt u gebruik maken van de​ landelijke subsidieregeling ​voor het isoleren van uw woning. Dit kan natuurlijk bij Nederland Isoleert! U krijgt echter pas subsidie als u twee of meerdere maatregelen laat uitvoeren. Onze expert vertelt u hier graag meer over!

Hoe werkt vloerisolatie?

Vloerisolatie zorgt voor een warme vloer op de begane grond van uw huis. In huis ontsnapt veel warmte door de vloer van de begane grond naar de kruipruimte. Dit voorkomen we door de bovenkant van de kruipruimte te isoleren met thermisch reflecterende isolatiefolie. De warmte die door de vloer verdwijnt, wordt direct weerkaatst door de folie en warmt de vloer op. Zo maakt vloerisolatie een einde aan koude vloeren. In een droge kruipruimte presteert vloerisolatie het best. In een vochtige omgeving werkt bodemisolatie beter.

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Vloerisolatie brengen we aan vanuit de kruipruimte. Deze moet dus wel goed toegankelijk (te maken) zijn. Tegen de bovenkant van de kruipruimte brengen we de thermisch reflecterende folie aan. We hebben voldoende werkruimte nodig, minimaal 50 cm.

 

We kunnen dit isolatiemateriaal toepassen onder zowel een betonnen als een houten vloerconstructie. Eventueel vocht dat neerslaat door condensatie wordt via kleine ventilatieopeningen afgevoerd. U hoeft zich dus geen zorgen te maken om hout- of betonrot.

Welke soorten kruipruimte-isolatie zijn er?

Wij bieden twee isolatiemethodes aan om de kruipruimte te isoleren:

• Vloerisolatie - Bij vloerisolatie isoleren we de bovenkant van de kruipruimte, zodat de vloer op de begane grond warmer wordt.

• Bodemisolatie - Bij bodemisolatie isoleren we de bodem van de kruipruimte, zodat de kruipruimte minder vochtig wordt. Bodemisolatie is ook ideaal bij zeer lage kruipruimtes.

Is vloerisolatie geschikt voor mijn woning?

Als u uw kruipruimte wilt isoleren, heeft u de keuze uit vloerisolatie en bodemisolatie. Vloerisolatie werkt optimaal in huizen zonder vochtproblemen. Verder moet de kruipruimte goed toegankelijk (te maken) zijn en hoger dan 50 cm zijn.

 

Onze isolatie-expert geeft u graag advies om te bepalen welke isolatie van de kruipruimte geschikt is voor uw woning. En om te berekenen hoeveel voordeel isolatie u oplevert. Dit advies is vrijblijvend. Het kost u niets en u zit nergens aan vast. Beloofd.

Waar moet ik op letten bij vloerisolatie?

Om vloerisolatie aan te brengen, hebben we toegang nodig tot de kruipruimte. De meeste huizen hebben een kruipluik. Als deze ontbreekt, kunnen we in een houten vloer een kruipluik zagen om toegang te krijgen tot de kruipruimte. Verder moet de kruipruimte minstens 50 cm hoog zijn om de isolatie aan te kunnen brengen.

 

Ventilatie van de kruipruimte is altijd erg belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Dat is na vloerisolatie niet anders. De ventilatieroosters blijven daarom goed vrij, daar zorgen we voor.

Hoe effectief is vloerisolatie?

Zeer effectief, uw vloer wordt direct warmer en hierdoor bespaart u veel energie. Volgens berekeningen van het onafhankelijke Milieu Centraal bespaart u met vloerisolatie gemiddeld 320 m3 gas per jaar. Bovendien geeft vloerisolatie veel meer comfort in huis. Omdat de vloer beter opwarmt, hoeft u minder te stoken.

Wat zijn de voordelen van het isolatiemateriaal waarmee Nederland Isoleert werkt?

• De isolatiewaarde blijft gegarandeerd voor de hele levensduur van uw huis.
• Het materiaal is opgebouwd uit verschillende lagen, de reflecterende laag vervuilt niet en blijft gegarandeerd werken.
• Dit materiaal beschikt over een ISSO-kwaliteitscertificaat. Dit is de garantie dat de gestelde isolatiewaarden inderdaad gerealiseerd worden in de praktijk.
• Geen risico op huid- of luchtwegirritaties bij installatie of gebruik.

Is vloerisolatie fiscaal aftrekbaar?

Nee. In sommige gemeentes kunt u echter wel subsidie krijgen voor woningisolatie. Vraag daarom eerst aan uw gemeente of u in aanmerking komt voor subsidie.

]