Met dakisolatie is veel winst te behalen. Als je het dak van je zolder laat isoleren, bespaar je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening, maak je je huis behaaglijker én verklein je je CO₂-uitstoot. Doen dus! Want dakisolatie helpt echt. Veel warmte in huis gaat namelijk via het dak verloren. Een dak zonder isolatie is een van de grootste energieverspillers in huis. Hoog tijd om daar wat aan te doen!

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is de meest gebruikte methode om je zolder te isoleren. Wij maken een houten constructie aan de binnenzijde van het schuine dak en sluiten dit af met folie. In de ruimte tussen het dak en de houten constructie blazen we isolatiemateriaal.

Alleen de beste isolatiematerialen

Nederland Isoleert werkt voor dakisolatie uitsluitend met Knauf Supafil Timberframe, een minerale glaswol. Voorzien van het EUROFINS Gold Certificaat voor de gezondste binnenluchtkwaliteit en van KOMO-certificering.

KOMO-keurmerk

Onze medewerkers zijn ervaren en volledig gediplomeerd. Wij werken gegarandeerd volgens de richtlijnen en onze isolatiematerialen hebben het KOMO-keurmerk. De isolatiewaarde is gegarandeerd constant en vochtdoorslag is uitgesloten.

Ik wil vrijblijvend advies over isolatie

Wat zijn de voordelen van dakisolatie?

  • Snel en effectief een van de grootste energieverspillers in huis aanpakken.

  • Terugverdientijd van 7 jaar dankzij een lagere energierekening. Dat is een rendement van wel 8%.

  • In een tussenwoning bespaar je zo’n 650 euro per jaar op je energierekening, berekende Milieu Centraal. En in een vrijstaande woning tot wel 1.300 euro per jaar.

  • Meer comfort op zolder: warmer in de winter. En aangenaam koel in de zomer.

  • Bijdragen aan een beter milieu omdat je minder CO₂ uitstoot.

Dakisolatie: goed om te weten

Waarom dakisolatie?

Dakisolatie zorgt ervoor dat warme lucht niet meer kan ontsnappen door het dak. Door je dak te isoleren, maak je een einde aan trek en tocht in huis. Wel zo comfortabel én beter voor je portemonnee en voor het milieu, want je gasverbruik daalt aanzienlijk. Bovendien wordt niet alleen je zolder comfortabeler, maar je hele huis. Je voelt minder tocht, vooral in het trapgat. De kamers op zolder zijn in de zomer bovendien aangenaam koel. En in de winter behaaglijk warm.

Wat bespaart dakisolatie?

Met de isolatie van een schuin dak behaal je volgens het onafhankelijke Milieu Centraal een rendement van 7%. Volgens hun berekeningen kun je in een tussenwoning gemiddeld 650 euro per jaar besparen met dakisolatie. Woon je in een grotere, vrijstaande woning, dan is de besparing al gauw 1.300 euro per jaar. Zo effectief is dakisolatie!

 

Wil je precies weten hoeveel je kunt besparen met dakisolatie, vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze expert.

Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2 september kun je gebruik maken van de landelijke subsidieregeling voor het isoleren van je woning. Dit kan natuurlijk bij Nederland Isoleert! Je krijgt echter pas subsidie als je twee of meerdere maatregelen laat uitvoeren. Onze expert vertelt je hier graag meer over!

Hoe werkt dakisolatie?

Veel warmte in huis gaat via het dak verloren als dit niet goed geïsoleerd is. Want warme lucht stijgt op en verdwijnt naar buiten door allerlei kieren en gaten in het dak. Bij dakisolatie plaatsen wij isolatiemateriaal tegen de binnenkant van het dak. Kieren en gaten zijn verleden tijd en alle warmte blijft voortaan in huis. En dat is wel zo aangenaam!

Welke soorten dakisolatie zijn er?

Je kunt zowel een schuin dak als een plat dak isoleren. Wij isoleren uitsluitend schuine daken. Hiervoor zijn twee methodes: het schuine dak isoleren aan de binnenkant of aan de buitenkant. Wij isoleren schuine daken aan de binnenkant. De makkelijkste methode, met een mooi rendement.

 

Als je het dak vanaf de buitenzijde isoleert, moeten alle dakpannen eraf. Dit is behoorlijk ingrijpend, daarom wordt hiervoor vaak gekozen als het dak toch al gerenoveerd wordt.

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

Aan de binnenzijde van het houten dak plaatsen we een houten constructie waar we dampremmende folie overheen spannen. In de ruimte die ontstaat tussen de constructie en het dak blazen we hoogwaardig isolatiemateriaal.

Is dakisolatie geschikt voor mijn woning?

Of je jouw dak kunt laten isoleren, hangt af van een aantal factoren, zoals de staat van je dak. Een goed isolatie-advies vraagt om maatwerk. Onze expert komt met plezier bij je langs om te controleren of jouw dak geschikt is voor dakisolatie en om jouw voordeel te berekenen. Ons isolatie-advies kost je niets en je zit nergens aan vast. Beloofd.

Waar moet ik op letten bij dakisolatie?

Wij timmeren het houten frame voor de isolatie en voeren de isolatie uit, je regelt zelf de afwerking van het dak met gipsplaat of houten panelen. Dit kun je zelf doen of je kunt hier een aannemer voor inhuren.

Hoe lang gaat dakisolatie mee?

Dakisolatie die je door ons laat aanbrengen, gaat net zo lang mee als je huis zelf. Het blijft op zijn plek zitten, zakt niet in en vergaat niet. Knauf Supafil Timberframe, het isolatiemateriaal dat wij gebruiken, is KOMO gecertificeerd. Dat betekent dat de isolatiewaarde gegarandeerd constant blijft.

Wat zijn de voordelen van het isolatiemateriaal dat Nederland Isoleert gebruikt?

We kiezen voor dakisolatie bewust voor Knauf Supafil Timberframe, want dit materiaal:

•  Gaat een leven lang mee

• Is ongevoelig voor vocht

• Zakt niet in en blijft altijd op zijn plaats zitten.

• Is onbrandbaar (brandklasse A1)

• Is duurzaam: vrij van kunstmatige (kleur)stoffen en chemicaliën

• Vergaat niet: het is gemaakt van gerecycled glas

• Is KOMO gecertificeerd: de isolatiewaarde blijft constant en vochtdoorslag is uitgesloten.

Hoe lang duurt het isoleren van mijn dak?

Wij isoleren je schuine dak in 2 stappen:
1. Onze timmerman is ongeveer 1 dag bezig om een houten frame te timmeren.
2. Onze isolatie-experts voeren de dakisolatie uit. Hoeveel uur hiervoor nodig is, hangt af van het dakoppervlak van je huis.

Is dakisolatie ook nuttig bij een onverwarmde zolder?

Zeker weten. Want je huis verliest veel warmte via zo’n koude zolder of vliering. Bij een onverwarmde zolder kiezen de meeste mensen voor loftisolatie: het isoleren van de zoldervloer. Wij bieden deze isolatiemethode ook aan. De kosten van loftisolatie zijn lager dan van dakisolatie.

Hoe werkt loftisolatie (isoleren van de zoldervloer)?

Bij loftisolatie spuiten we een losse laag isolatiemateriaal op de zoldervloer. Daarom is deze isolatiemethode alleen geschikt voor een zolder die je niet als woon-, werk- of slaapruimte gebruikt. En als je de zolder kunt afsluiten met een luik of deur.

Krijg ik een beter energielabel door dakisolatie?

Dat hangt af van het totaalpakket aan isolatiemaatregelen dat je hebt genomen in je woning. Dakisolatie maakt je huis in elk geval een stuk energiezuiniger.

Is dakisolatie verplicht?

Nee, je bent niet verplicht om je dak te isoleren. Maar ook al is dakisolatie niet verplicht, het blijft een slimme investering. Met wel 7% rendement. Een energiezuiniger huis is beter voor je portemonnee, je wooncomfort én het milieu. Een onvoldoende geïsoleerd dak is namelijk een van de grootste energieverspillers in huis.

Is dakisolatie fiscaal aftrekbaar?

Nee. In sommige gemeentes kun je wel subsidie krijgen voor woningisolatie. Vraag daarom eerst aan bij jouw gemeente of je in aanmerking komt voor een subsidie.

]