Terug naar overzicht

Isoleren kruipruimte en spouw helpt tegen schimmel en ongedierte

Eén op de vijf woningen in Nederland heeft last van schimmel en ongedierte door vocht in de kruipruimte. Als oplossing laten veel bewoners hun kruipruimte isoleren. Slim, want isolatie in uw kruipruimte gaat schimmel en ongedierte tegen en dat is goed voor uw gezondheid.

Schimmel en ongedierte slecht voor gezondheid

Zo’n 1,5 miljoen woningen in Nederland hebben last van vocht in de kruipruimte. Dat vocht is in combinatie met een vruchtbare ondergrond een broeiplaats van algen en mossen. Deze organismen trekken zilvervisjes, wormen, torren en spinnen aan, die op hun beurt worden opgejaagd door muizen en ratten. Helaas blijft ongedierte niet alleen in uw kruipruimte krioelen. Insecten, muizen en ratten kunnen zich via kleine openingen in de muren door uw hele huis verspreiden. Oef, daar wilt u liever niet aan denken… Vooral omdat insecten en knaagdieren schade aan uw spullen kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld door aan de bank te knabbelen of de voorraadkast te plunderen. Ongedierte is bovendien slecht voor uw gezondheid. Zo’n onschuldig lijkend zilvervisje of muisje kan door de lucht ziektekiemen op u en uw gezin overbrengen. Ook van schimmels kunt u goed ziek worden. Kleine kinderen en mensen met luchtwegproblemen of een verzwakt immuunsysteem zijn extra gevoelig voor schimmels.

Vocht in kruipruimte: ventileren en isoleren

Vooral woningen die zijn gebouwd vóór 1990 hebben vaker last van vocht in de kruipruimte. Woont u in een oude woning en wilt u korte metten maken met vocht, schimmel en ongedierte? Dan is de kruipruimte isoleren zeker een goed idee. Want hoe droger de kruipruimte, hoe beter het leefklimaat in uw huis. Zit er veel ongedierte in de kruipruimte? Dan is het voordat u een afspraak maakt met een isolatie-expert belangrijk dat u zelf de ongediertebestrijding laat langskomen. Zit er veel schimmel in uw kruipruimte, ventileer de ruimte dan goed voordat u de boel laat isoleren. Kijk hier voor handige ventilatietips.

Ongedierte tussen de muren

Ongedierte tussen de muren, of in de spouw, is verleden tijd als u kiest voor spouwisolatie. De muren vullen wij namelijk helemaal op met isolatiemateriaal. We dichten zoveel mogelijk openingen in de voegen, zodat ongedierte er zich geen weg meer doorheen kan wurmen. De ventilatieroosters die we plaatsen, bieden bovendien geen doorgang voor muizen en ratten. In uitzonderlijke gevallen zit er een bijennest in de spouw. Voordat wij de muren dan kunnen isoleren, moet de ongediertebestrijder eerst het nest weghalen.

Vleermuizen tussen de muren? Bel eerst de gemeente

Het komt nog wel eens voor dat er vleermuizen in de spouw zitten. Omdat deze beestjes een beschermde diersoort zijn, is isoleren dan niet mogelijk. U kunt in dit geval het best contact opnemen met het gemeentehuis. Als jullie samen tot een oplossing zijn gekomen, kunt u ons bellen voor isolatieoplossingen.

Schimmel op de muren

Als u schimmel op uw muren heeft zitten, kunnen wij voor u controleren wat hiervan de oorzaak is. Is dat een lekkage? Dan dient u dit eerst zelf te verhelpen, voordat wij u kunnen helpen met het isoleren van de muren. Het verwijderen van eventuele spouwvervulling kan ook oplossing zijn voor schimmel. Dat kunnen wij voor u verzorgen. Net als het isoleren van de spouwmuur zelf.

Afspraak maken met isolatie-expert

Door goede ventilatie, bodemisolatie en spouwisolatie neemt u afscheid van ongedierte, schimmel en onaangename geurtjes. U zorgt tegelijkertijd voor een gezond leefklimaat voor u en uw gezin. En een mooie bijkomstigheid? U bespaart op de energierekening, omdat u meer warmte vasthoudt in huis. Maak een afspraak met een van onze experts voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak