Terug naar overzicht

Isoleren: terugverdientijd en garantie

Bent u van plan uw kruipruimte, spouwmuren, vloer of dak te isoleren, bijvoorbeeld om te besparen op de energierekening? Voordat u een investering maakt, wilt u vast weten binnen welk tijdsbestek u dit terugverdient en welke garantie u op de isolatie van uw huis krijgt. De terugverdientijd varieert per situatie en isolatievorm en daarnaast telt ook uw eigen stookgedrag mee. 

Hoog rendement spouwmuurisolatie

Uw spouwmuren isoleren is de voordeligste isolatiemethode. Het zorgt ervoor dat uw huis lekker warm is in de winter, en aangenaam koel aanvoelt in de zomer. Volgens Milieu Centraal bespaart u in een tussenwoning ieder jaar zo’n 260 euro op uw energierekening en in een vrijstaande woning kan dit oplopen tot 1.000 euro per jaar. Dankzij de lagere energierekening verdient u uw investering in drie tot vijf jaar terug. Het rendement spouwmuurisolatie is hierdoor 11 procent. Nederland Isoleert werkt met Knauf Supafil, een minerale glaswol en het beste product voor dit type isolatie. Knauf Supafil voldoet aan het KOMO-keurmerk en garandeert een constante isolatiewaarde en blijvende afwezigheid van vochtdoorslag. 

U bespaart met bodemisolatie

Last van vochtproblemen in huis? Dan is bodemisolatie de juiste keuze. Laat u dit door Nederland Isoleert doen, dan wordt uw kruipruimte geïsoleerd met de milieuvriendelijke EPS HR++ parels die door hun ISSO-certificaat een continue isolatiewaarde garanderen. Uw investering verdient u gemiddeld in zeven jaar terug omdat u zo’n 150 tot 300 euro per jaar bespaart volgens Milieu Centraal. Dat is een besparing van wel 20 procent op uw energierekening! 

Terugverdientijd vloerisolatie

Kies voor vloerisolatie en u verdient uw investering binnen zeven jaar terug. Dat is 8 procent rendement. U bespaart volgens Milieu Centraal met een tussenwoning zo’n 200 euro per jaar met vloerisolatie. In een vrijstaande woning is dit bijna 400 euro per jaar. Vloeren isoleren doet Nederland Isoleert met een innovatieve, hoogwaardige isolatiefolie dat het ISSO-certificaat heeft. De isolatiewaarde blijft hierdoor gegarandeerd voor de hele levensduur van uw huis.

Besparen met dakisolatie

Het isoleren van uw dak is snel en effectief. Het is namelijk een van de grootste energieverspillers in huis. ’s Winters gaat er veel warmte door het dak verloren en ’s zomers stijgt de temperatuur op zolder snel. Met dakisolatie wint u zo’n 650 euro per jaar als u in een tussenwoning woont. Woont u vrijstaand, dan kunt u tot wel 1.300 euro besparen op uw energierekening. Dat betekent dat de terugverdientijd zo’n zeven jaar bedraagt, een rendement van 8 procent. Nederland Isoleert isoleert uitsluitend daken met PIF iso fast, een innovatief en hoogwaardig isolatiefolie en afwerking in één. Met PIF iso fast wordt de isolatiewaarde gegarandeerd voor de hele levensduur van uw huis. PIF iso fast voldoet uiteraard ook weer aan het ISSO-certificaat. U kunt per woningtype veel besparen als u uw huis laat isoleren.

Afspraak maken met isolatie-expert

Wilt u besparen op uw energierekening door hoogwaardige isolatie? Maak een afspraak met een van onze experts voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

Een afspraak maken