Terug naar overzicht

Jaren 30-woning isoleren: zo pak je het aan

De jaren 30-woning is erg populair bij huiszoekers en -eigenaren. Bij het bouwen van deze karakteristieke woningen, is er echter niet gedacht aan isolatie. Tegenwoordig is dat natuurlijk wel erg belangrijk. Wil je jouw jaren 30-woning isoleren? Dan valt er veel winst te behalen, zowel op je energierekening als op het gebied van comfort. En dan hebben we het nog niet eens over de voordelen voor het milieu.  

Inventariseer je woning

Is jouw jaren 30-woning moeilijk te verwarmen? Gelukkig zijn er genoeg manieren om je huis behaaglijk te maken. Maak eerst een inventarisatie van je woning. Heeft de woning last van vocht of tocht? Voelt de vloer koud aan? Waar is al isolatie aanwezig? Kijk ook naar andere factoren dan isolatie, zoals of er dubbel glas aanwezig is. Met deze informatie kun je een isolatieplan voor je woning maken. Pak je alles in een keer aan, of doe je dit in stappen? 

Pak je gevel aan met spouwmuurisolatie

Is er nog niets in de woning geïsoleerd? Dan valt de meeste winst te behalen met het isoleren van je gevel. Door spouwmuurisolatie aan te brengen, verdien je de investering terug in zo’n vier jaar door een besparing van 30% op je energierekening. Het isoleren van de spouw kan alleen als de ruimte in de muur groot genoeg is. Is de dikte van je muur 25 centimeter of meer? Dan is spouwisolatie mogelijk. We vullen de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur op met Knauf Suparil, een minerale glaswol. Veruit het beste product voor spouwmuurisolatie: het garandeert een constante isolatiewaarde en maakt korte metten met vochtdoorslag. 

Vocht en tocht verleden tijd

Zonder isolatie verliezen jaren 30-woningen veel warmte via de vloer. Dit kun je oplossen door vloer- of bodemisolatie aan te brengen. Vloerisolatie is het isoleren van de bovenkant van de kruipruimte, zodat het warmteverlies wordt teruggekaatst en de begane grond beter opwarmt. Is er weinig ruimte onder de vloer? Bij een kruipruimte tot 35 centimeter is alleen bodemisolatie mogelijk. Houten vloer? Dan ligt de grens voor bodem- of vloerisolatie op 45 centimeter. Maar heb je last van vocht of schimmel in de kruipruimte? Dan is bodemisolatie de keuze voor jou. De bodem van de kruipruimte wordt dan gevuld met EPS HR++ parels die de lucht in de ruimte droger maken. Bekijk ook de verschillen tussen vloer- en bodemisolatie.

Dakisolatie

Warmte stijgt naar boven, het dak van je jaren 30-woning kan daarom een flinke energieverspiller zijn. Ook bij een onverwarmde zolder. Is het op jouw zolder bijna net zo koud of warm als buiten? Dakisolatie is de oplossing. We plaatsen PIF iso fast, hoogwaardige isolatiefolie en afwerking in één, direct op de houten balken van het dak. Je hele huis zal comfortabeler aanvoelen. Er is minder tocht, met name in het trappengat, en je kunt voortaan genieten van een koele zolder in de zomer en ’s winters blijft het er lekker warm. Nadat wij je dak hebben geïsoleerd, zijn er geen extra werkzaamheden aan je dak meer nodig. Wij werken alles direct af.

Afspraak maken met isolatie-expert

Wil jij je jaren 30-woning isoleren? Maak een afspraak met een van onze experts bij jou thuis. Je ontvangt persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak