Terug naar overzicht

Jarenlang besparen op energie met goede isolatie

Goed isolatiemateriaal gaat jarenlang mee. Maar het is wel van belang dat het goed wordt aangebracht. Zelf uw spouwmuur isoleren? Laat het liever door vakmensen doen, dan weet u zeker dat u jarenlang zult besparen op energie. 

Wist u dat goed isolatiemateriaal minstens net zo lang meegaat als uw huis? U hoeft dus maar één keer te isoleren en dan heeft u er jarenlang plezier en comfort van. Mocht u gaan verhuizen, dan zorgt goede isolatie voor een aanzienlijke waardevermeerdering. Want een energiezuinig huis met lage energierekening, dat is een goede investering!

Gegarandeerd lange levensduur

Het isolatiemateriaal dat Nederland Isoleert gebruikt blijft niet alleen goed van kwaliteit, ook de werking blijft gegarandeerd. De isolatiewaarde of R-waarde op de verpakking geeft aan hoe goed het materiaal isoleert. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter. Nederland Isoleert werkt alleen met materiaal met een ISSO-certificaat of KOMO-keurmerk. Dit certificaat geeft de garantie dat de isolerende werking van het materiaal op peil blijft. Uw huis blijft dus goed geïsoleerd, of u nu morgen of over twintig jaar zou meten.

Isolatie door vakmensen

Er is één belangrijke voorwaarde: het materiaal moet wel goed worden aangebracht. Gaat u zelf uw spouwmuur isoleren en doet u dit niet op de juiste manier, dan kan het zijn dat het isolatie-effect kleiner is. Laat het dus door vakmensen doen. Dan weet u zeker dat u jarenlang blijft profiteren van alle voordelen, zoals besparen op energie en een hoger comfort.

Besparen op energie

Als u uw spouw, kruipruimte, vloer of dak laat isoleren, heeft u die investering binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat er minder energie verloren gaat, valt uw energierekening namelijk een stuk lager uit. Spouwmuurisolatie verdient u het snelst terug, binnen drie tot vijf jaar. Volgens Milieu Centraal bespaart u in een tussenwoning zo’n 260 euro per jaar. In een vrijstaande woning kan dit zelfs oplopen tot 1.000 euro per jaar. Met dakisolatie bespaart u jaarlijks 650 tot 1.300 euro. Deze investering heeft u binnen zeven jaar terugverdiend. Omdat het materiaal daarna nog heel lang meegaat, is het vanaf dan dus een kwestie van geld besparen.

Subsidie isoleren woning

Er is subsidie beschikbaar voor het isoleren van uw woning. Als u op twee plekken tegelijk isoleert, komt u voor deze subsidie in aanmerking. Dan vallen de kosten een stuk lager uit en begint u dus nog eerder met geld besparen.

Afspraak maken met isolatie-expert

Wilt u besparen op uw energierekening door hoogwaardige isolatie? Maak een afspraak met een van onze experts voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak