Terug naar overzicht

Jarenlang besparen op energie met goede isolatie

Goed isolatiemateriaal gaat jarenlang mee. Maar het is wel van belang dat het goed wordt aangebracht. Zelf je spouwmuur isoleren? Laat het liever door vakmensen doen, dan weet je zeker dat je jarenlang zult besparen op energie. 

Wist je dat goed isolatiemateriaal minstens net zo lang meegaat als je huis? Je hoeft dus maar één keer te isoleren en dan heb je er jarenlang plezier en comfort van. Mocht je gaan verhuizen, dan zorgt goede isolatie voor een aanzienlijke waardevermeerdering. Want een energiezuinig huis met lage energierekening, dat is een goede investering!

Gegarandeerd lange levensduur

Het isolatiemateriaal dat Nederland Isoleert gebruikt blijft niet alleen goed van kwaliteit, ook de werking blijft gegarandeerd. De isolatiewaarde of R-waarde op de verpakking geeft aan hoe goed het materiaal isoleert. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter. Nederland Isoleert werkt alleen met materiaal met een ISSO-certificaat of KOMO-keurmerk. Dit certificaat geeft de garantie dat de isolerende werking van het materiaal op peil blijft. Je huis blijft dus goed geïsoleerd, of je nu morgen of over twintig jaar zou meten.

Isolatie door vakmensen

Er is één belangrijke voorwaarde: het materiaal moet wel goed worden aangebracht. Ga je zelf je spouwmuur isoleren en doe je dit niet op de juiste manier, dan kan het zijn dat het isolatie-effect kleiner is. Laat het dus door vakmensen doen. Dan weet je zeker dat je jarenlang blijft profiteren van alle voordelen, zoals besparen op energie en een hoger comfort.

Besparen op energie

Als je je spouw, kruipruimte, vloer of dak laat isoleren, heb je die investering binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat er minder energie verloren gaat, valt je energierekening namelijk een stuk lager uit. Spouwmuurisolatie verdien je het snelst terug, binnen drie tot vijf jaar. Volgens Milieu Centraal bespaar je in een tussenwoning zo’n 260 euro per jaar. In een vrijstaande woning kan dit zelfs oplopen tot 1.000 euro per jaar. Met dakisolatie bespaar je jaarlijks 650 tot 1.300 euro. Deze investering heb je binnen zeven jaar terugverdiend. Omdat het materiaal daarna nog heel lang meegaat, is het vanaf dan dus een kwestie van geld besparen.

Subsidie isoleren woning

Er is subsidie beschikbaar voor het isoleren van je woning. Als je op twee plekken tegelijk isoleert, kom je voor deze subsidie in aanmerking. Dan vallen de kosten een stuk lager uit en begin je dus nog eerder met geld besparen.

Afspraak maken met isolatie-expert

Wil jij besparen op je energierekening door hoogwaardige isolatie? Maak een afspraak met een van onze experts voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak