Terug naar overzicht

Kruipruimte isoleren: de investering waard

Je kruipruimte isoleren kan je veel opleveren. Bijvoorbeeld meer comfort door warmere vloeren, minder warmteverlies en besparing op je energiekosten. Ook zorg je voor minder vocht in huis én help je het milieu. Het aanbrengen van isolatie in de kruipruimte is een investering waar al veel mensen tevreden over zijn. 

Een kruipruimte heeft een gemiddelde temperatuur van zo’n 12 graden Celsius. Is er geen vloerisolatie aanwezig, dan kan de warmte uit je huis afstralen naar de ruimte onder je huis. Zonde! En onaangenaam, want hierdoor kan je vloer koud aanvoelen. Wil je altijd warme voeten en geen warmte verloren laten gaan? Dan is het isoleren van je vloer een aanrader. 

Vloerisolatie of bodemisolatie?

Voor de kruipruimte zijn twee isolatiemethodes mogelijk: vloerisolatie en bodemisolatie. Welke isolatiemethode voor jouw woning geschikt is, ligt aan de omstandigheden van de kruipruimte. Is het er vochtig of droog? Hoe hoog is de kruipruimte? Ontdek welke isolatiemethode het meest geschikt is voor jouw woning. Bekijk hier het verschil tussen bodem- en vloerisolatie en de prijs per vierkante meter.

Waarde van je huis verhogen

Ook als je je huis wilt verkopen, kan het aanbrengen van vloerisolatie een goede investering zijn. Je maakt er zelf wel geen gebruik meer van, maar het kan de waarde van je woning verhogen doordat het mogelijk een hoger energielabel toegewezen krijgt. Een hoger energielabel resulteert in een hogere waarde van je huis. 

Kruipruimte isoleren en vloerverwarming

Heb je vloerverwarming of wil je dit laten plaatsen in je woning? Dan is het isoleren van je kruipruimte verstandig en zelfs nog belangrijker dan bij vloeren zonder vloerverwarming. De vloer zelf is warmer, waardoor het warmteverlies groter is als deze niet of slecht geïsoleerd is. Met isolatie wordt de warmte die door de vloerverwarming wordt afgegeven namelijk door de isolatie vastgehouden. Deze kan nooit meer naar de ruimte onder de vloer trekken. Het rendement van vloerverwarming is al beter dan verwarming met radiatoren. En dat rendement wordt dus nog groter als je kiest voor vloerisolatie.

Afspraak maken met isolatie-expert

Wil jij energie besparen door kruipruimte-isolatie? Maak een afspraak met onze expert bij jou thuis. Je ontvangt persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak