Terug naar overzicht

Kruipruimte of dak isoleren: deze materialen zijn geschikt

Wilt u uw dak isoleren? Of denkt u na over uw kruipruimte isoleren? Elke vorm van isolatie vraagt om ander materiaal. Lees hier welke materialen Nederland Isoleert gebruikt en waarom.

Het beste materiaal voor elke vorm van isolatie

Bij alle vormen van isolatie die Nederland Isoleert aanbiedt, gebruiken we kwalitatief hoge isolatiematerialen. Niet voor niets kiezen we de materialen die het meest gebruikt worden in heel Europa. Wij vinden deze isolatiematerialen het best om drie redenen:

  • ze hebben een hoge isolatiewaarde;
  • gaan lang mee;
  • en zijn ook nog eens milieuvriendelijk.

Van kruipruimte tot dak isoleren

Voor verschillende vormen van isolatie zijn verschillende materialen geschikt. Hieronder een overzicht van de materialen die we voor alle vormen van isolatie gebruiken.

Spouwmuurisolatie

Hiervoor gebruiken we minerale glaswol van Knauf. Dit materiaal bestaat voor 80 procent uit gerecycled glas. Glaswol is vochtwerend en zorgt ervoor dat uw huis kan blijven ‘ademen’.

Bodemisolatie

Bij bodemisolatie bedekken we de bodem van de kruipruimte om optrekkend vocht tegen te gaan. Voor bodemisolatie zijn EPS HR++ parels het meest geschikt. Deze parels zijn milieuvriendelijk en heel erg geschikt om een vochtige en natte kruipruimte te isoleren.

Vloerisolatie

We kunnen ook isolatiemateriaal aanbrengen aan het plafond van de kruipruimte. Dit heet vloerisolatie en hiervoor is PIF thermische isolatiefolie het meest geschikt. De folie zorgt ervoor dat de warmte uit de woonkamer niet verdwijnt in de kruipruimte.

Loftisolatie

Loftisolatie is ideaal voor een zolder die niet wordt gebruikt als woon-, werk- of slaapruimte. Het isolatiemateriaal komt namelijk op de zoldervloer te liggen. We gebruiken hiervoor Knauf Supafil Timber Frame of Knauf Supafil Loft. Uw huis blijft zo warm in de winter, en koel in de zomer.

Dakisolatie

Via het dak gaat veel warmte verloren. Uw dak isoleren is dus slim! Voor het isoleren van de binnenkant van een schuin dak, is PIF thermische isolatiefolie het juiste materiaal. Dit bestaat uit folie, luchtkussens en witte platen van een centimeter dik. Een goed alternatief is een combinatie van isolatiefolie met een plafondpaneel. Waar u ook voor kiest: na afloop is uw zolder volledig afgewerkt. Een bezoekje van een schilder of stukadoor is dus niet nodig.

Hoge isolatiewaarde

Bij de selectie van het juiste materiaal is de isolatiewaarde doorslaggevend. Want alleen materiaal met een hoge isolatiewaarde zorgt ervoor dat je energie bespaart en profiteert van meer comfort in huis. De isolatiewaarde of R-waarde staat op de verpakking of het materiaal zelf. Deze R-waarde is afhankelijk van de dikte en het isolerend vermogen (lamdba-waarde). Hoe hoger de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Snel terugverdienen

Alle materialen die we gebruiken, zijn gecontroleerd en gecertificeerd. Dat betekent dat u ervan uit kunt gaan dat het materiaal heel lang meegaat en dat de isolatiewaarde op peil blijft. En dát betekent weer dat u de investering snel terugverdient, doordat u jaarlijks flink bespaart op uw energiekosten!

Afspraak maken met isolatie-expert

Wilt u besparen op uw energierekening door hoogwaardige isolatie? Maak een afspraak met een van onze experts voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak