Terug naar overzicht

Milieuvriendelijk isoleren: gebruik het juiste materiaal

Uw huis isoleren is goed voor de gezondheid, portemonnee en voor het milieu. Als u uw huis laat isoleren door Nederland Isoleert bent u extra duurzaam bezig. Wij gebruiken namelijk alleen milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Onze materialen bevatten geen schadelijke stoffen en hebben een lange levensduur. Daar heeft u jarenlang plezier van.

Milieuvriendelijk isoleren spouw

Voor spouwisolatie gebruiken we minerale glaswol. Dit type wol bestaat voor 80 procent uit gerecycled glas en gaat lang mee. Minerale glaswol is goed voor het milieu en super gebruiksvriendelijk. Want wist u dit materiaal thermisch isoleert en een geluidsisolerende werking heeft? Drie vliegen in één klap: u bent lekker groen bezig, het is weer behaaglijk warm thuis en u heeft geen last meer van het gedreun van de buurman. 

Isolatiemateriaal met lange levensduur

Is uw huis vochtvrij? Dan kunt u kiezen voor vloerisolatie. Hiervoor gebruiken wij thermisch isolatiefolio met ISSO-kwaliteitscertificaat. De hoge isolatiewaarde van het folio zorgt voor een aangenaam warme vloer. Dus nooit meer koude voeten als u op uw sokken door het huis loopt! Het thermisch isolatiemateriaal is milieuvriendelijk omdat het voor 98 procent uit polytheen bestaat. Nog een groot voordeel: dit materiaal gaat maar liefst 70 jaar mee.

Milieuvriendelijke bodemisolatie

Is uw woning vochtig door vocht in uw kruipruimte? Dan raden wij u aan om uw kruipruimte te laten isoleren met milieuvriendelijke EPS HR ++ parels. De parels zijn chloor-, fluor- en koolstofvrij en bestaan voor 100 procent uit gerecycled materiaal. De parels zorgen voor een beter en gezonder leefklimaat, want ze gaan schimmel en ongedierte tegen. Geen zorgen: uw kruipruimte blijft gewoon toegankelijk, omdat u de parels eenvoudig kunt verplaatsen. Ze bestaan bovendien voor 95 procent uit lucht en nemen geen vocht op. De parels blijven dus drijven bij een hoge waterstand. 

Volledig gerecycled isolatiemateriaal

U kunt ook uw dak supermilieuvriendelijk isoleren. Hiervoor gebruiken we PIF, een volledig gerecycled isolatiefolie. Ook zo lekker: uw woning is heerlijk koel in de zomer en houd de warmte vast in de winter. Plus, we garanderen dat de isolatiewaarde hoog blijft voor de totale levensduur van de woning. Klinkt goed toch? 

Afspraak maken met isolatie-expert

Wilt u besparen op uw energierekening door hoogwaardige isolatie? Maak een afspraak met een van onze experts voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak