Terug naar overzicht

Milieuvriendelijk isoleren: gebruik het juiste materiaal

Je huis isoleren is goed voor je gezondheid, je portemonnee en voor het milieu. Als je je huis laat isoleren door Nederland Isoleert ben je extra duurzaam bezig. Wij gebruiken namelijk alleen milieuvriendelijk isolatiemateriaal. Onze materialen bevatten geen schadelijke stoffen en hebben een lange levensduur. Daar heb je jarenlang plezier van.

Milieuvriendelijk isoleren spouw

Voor spouwisolatie gebruiken we minerale glaswol. Dit type wol bestaat voor 80 procent uit gerecycled glas en gaat lang mee. Minerale glaswol is goed voor het milieu en super gebruiksvriendelijk. Want wist je dit materiaal thermisch isoleert en een geluidsisolerende werking heeft? Drie vliegen in één klap: je bent lekker groen bezig, het is weer behaaglijk warm thuis en je hebt geen last meer van het gedreun van je buurman. 

Isolatiemateriaal met lange levensduur

Is jouw huis vochtvrij? Dan kun je kiezen voor vloerisolatie. Hiervoor gebruiken wij thermisch isolatiefolio met ISSO-kwaliteitscertificaat. De hoge isolatiewaarde van het folio zorgt voor een aangenaam warme vloer. Dus nooit meer koude voeten als je op je sokken door het huis loopt! Het thermisch isolatiemateriaal is milieuvriendelijk omdat het voor 98 procent uit polytheen bestaat. Nog een groot voordeel: dit materiaal gaat maar liefst 70 jaar mee.

Milieuvriendelijke bodemisolatie

Is jouw woning vochtig door vocht in je kruipruimte? Dan raden wij je aan om je kruipruimte te laten isoleren met milieuvriendelijke EPS HR ++ parels. De parels zijn chloor-, fluor- en koolstofvrij en bestaan voor 100 procent uit gerecycled materiaal. De parels zorgen voor een beter en gezonder leefklimaat, want ze gaan schimmel en ongedierte tegen. Geen zorgen: je kruipruimte blijft gewoon toegankelijk, omdat je de parels eenvoudig kunt verplaatsen. Ze bestaan bovendien voor 95 procent uit lucht en nemen geen vocht op. De parels blijven dus drijven bij een hoge waterstand. 

Volledig gerecycled isolatiemateriaal

Je kunt ook je dak supermilieuvriendelijk isoleren. Hiervoor gebruiken we PIF, een volledig gerecycled isolatiefolie. Ook zo lekker: je woning is heerlijk koel in de zomer en houd de warmte vast in de winter. Plus, we garanderen dat de isolatiewaarde hoog blijft voor de totale levensduur van je woning. Klinkt goed toch? 

Afspraak maken met isolatie-expert

Wil jij besparen op je energierekening door hoogwaardige isolatie? Maak een afspraak met een van onze experts voor persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak