De ‘Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis’ (SEEH) is weer open. Het kabinet stelt 84 miljoen euro beschikbaar voor woningeigenaren die vanaf 15 augustus 2019 energiebesparende maatregelen hebben ondernomen. Dat is goed nieuws. Want ook als je collectief inkoopt op huisisolatie kun je gebruik maken van deze subsidieregeling. Zo bespaar je nog meer op het energiezuinig maken van je woning.

SEEH voor woningeigenaren

Ben je eigenaar én bewoner van een koopwoning en heb je vanaf 15 augustus 2019 meer dan twee energiebesparende maatregelen uitgevoerd én betaald? Dan kun je aanspraak maken op de subsidieregeling.

Energiebesparende maatregelen zijn:

Dakisolatie, Spouwmuurisolatie, Bodemisolatie, Vloerisolatie

Voor de isolatiemaatregelen die wij bieden kom je in aanmerking voor subsidie als de maatregel voldoet aan de eisen van de RVO, weergegeven in onderstaande tabel:

Maatregel RD Vrijstaand min m2 Hoek/2-onder-1 kap min m2 Tussenwoning min m2
Spouwmuurisolatie 1,1 50 33 15
Vloerisolatie 3,5 44 32 27
Bodemisolatie 3,5 44 32 27
Dak/Loft-isolatie 3,5 57 38 31

Wanneer er aan de vereisten van de subsidiemaatregelen is voldaan, kun je in aanmerking komen voor onderstaande bedragen per m2.

Maatregel Euro p/m2
Spouwmuurisolatie5
Vloerisolatie 7
Bodemisolatie 4
Dakisolatie 20
Loftisolatie (zolder moet onverwarmd zijn) 5

Wat kun je maximaal als subsidie ontvangen?

De maximale subsidie die je als particulier kunt ontvangen op energiebesparende maatregelen is € 10.000. Mocht je je huis zeer energiezuinig willen isoleren, dan kan dit bedrag oplopen tot € 15.000 (inclusief bonusbedrag).

Kijk op de site van de Rijksoverheid voor meer informatie over de ​SEEH voor woningeigenaren​.

SEEH voor Vereniging van Eigenaren (VvE)

Ook VvE’s, woonverenigingen en wooncorporaties kunnen aanspraak maken op de Subsidieregeling voor isolatiemaatregelen die zijn ondernomen op woningen die bewoond zijn door de eigenaren – en dus niet verhuurd worden. Commerciële ruimtes als winkels zijn uitgesloten van de subsidieregeling.

Om als VvE aanspraak te maken op de SEEH gelden er meer specifieke regelingen. Kijk op de site van de Rijksoverheid voor meer informatie over de ​SEEH voor VVE​.

De subsidieaanvraag

Dankzij de samenwerking met partners Essent en Isoprofs kan Nederland Isoleert je compleet ontzorgen. Buiten het verzorgen van de collectief ingekochte isolatiemaatregelen, kunnen wij ook de volledige subsidieaanvraag voor je regelen. Dit scheelt papierwerk en maakt het project een stuk makkelijker.