Terug naar overzicht

PIF isolatie: wat is het en waarvoor gebruik je het?

De veelzijdige PIF isolatiefolie is een innovatieve, hoogwaardige en duurzame thermische isolatiefolie. Het bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie (polyethyleen) met luchtkussentjes ertussen.

De folie zorgt voor terugkaatsing van de warmte, terwijl de luchtkussens zorgen voor een geleidelijke afname van temperatuur per laag. Ideaal als dakisolatie en vloerisolatie, al wordt het in nieuwbouwhuizen ook toegepast als gevelisolatie. Met PIF isolatie kun je flink besparen op je energiekosten en door het ISSO-kwaliteitscertificaat is de isolatiewaarde gegarandeerd voor de levensduur van je huis.

Vloerisolatie

PIF isolatiefolie is ideaal voor vloerisolatie. De folie kan rechtstreeks op de houten balken onder de vloer worden aangebracht, het plafond van de kruipruimte. De folie is echter alleen geschikt voor kruipruimtes waar niet te veel vocht aanwezig is en bij een kruipruimte van minimaal 50 centimeter hoogte. Bij een houten vloer is 45 centimeter voldoende. Meer dan 20% vocht? Dan wordt bodemisolatie met HR++ EPS parels aangeraden.

Dakisolatie

Een dak zonder isolatie is een van de grootste warmtelekken van je huis. Je zolder isoleer je het makkelijkst met dakisolatie. Nederland Isoleert gebruikt daarvoor PIF iso fast, een thermisch isolatiefolie en afwerking in één. Supermakkelijk! Het product is direct te bevestigen op de houten balken van het dak, waardoor je op een snelle manier het comfort van je huis vergroot. Extra afwerking is niet nodig. Met PIF iso fast creëer je een meer constante temperatuur op zolder: lekker warm in de winter en koel in de zomer.

Afspraak maken met isolatie-expert

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van PIF voor jouw woning? Maak een afspraak met een van onze experts bij jou thuis. Je ontvangt persoonlijk advies en een offerte op maat.

Maak een afspraak