Woningisolatie voor goedkoper en duurzamer wonen

Het goed isoleren van je huis verhoogt het leefplezier in je woning aanzienlijk. Het toepassen van bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en dakisolatie zorgt ervoor dat de temperatuur in je huis een stuk aangenamer wordt. Een goed geïsoleerde woning houd je huis koeler in de zomer en warmer in de winter. Een verbetering die je direct voelt!

Wat kost isoleren van je woning?

Twijfel je of isoleren voor jou interessant is? Dan is het goed om te weten dat de kosten van isoleren meevallen en dat je ieder jaar opnieuw een mooi bedrag bespaart op je energierekening. Gemiddeld verdien je de investering in de isolatie van je huis daarom al in 3 tot 5 jaar terug. Niet voor niets noemt Milieu Centraal woningisolatie een van de grootste klappers om je milieubelasting te verlagen én je kosten te verminderen.

Besparen met huisisolatie

Door isolatie kan je flink besparen op je energierekening. Milieu Centraal berekende hoeveel je gemiddeld per jaar bespaart met isolatie. In een tussenwoning bespaar je met spouwmuurisolatie bijvoorbeeld al snel 260 euro per jaar. In een vrijstaande woning is je besparing gemiddeld 1.000 euro per jaar. Hoe meer isolatiemaatregelen je neemt, hoe meer je bespaart. Stel je voor hoeveel je dan kunt besparen en hoe je comfort zal toenemen!

Voor het bepalen van jouw mogelijke besparing spelen verschillende factoren en rol. Hoe goed is je woning al geïsoleerd? Hoe verwarm jij je huis? Welke isolatiemethode kies je? En welke isolatiematerialen wil je hiervoor gebruiken? Onze isolatie-experts komen graag bij je langs om deze factoren te beoordelen en een vrijblijvend advies te geven.

Vergeet geen subsidie aan te vragen

Naast het feit dat isoleren een besparing op de energierekening oplevert, is het nu financieel nog aantrekkelijker om de stap tot isoleren te maken! De overheid heeft namelijk de  Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis’ (SEEH) in het leven gebracht. Om in aanmerking te komen zijn er verschillende voorwaarden die allemaal op deze site te vinden zijn.

Ik wil mijn huis laten isoleren, hoe pak ik dat aan?

Een slimme keuze! Een investering in isolatie levert tegenwoordig vaak meer rendement op dan je geld op een spaarrekening laten staan. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe meer voordeel het je oplevert.

Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze isolatie-experts. Dan krijg je precies te horen welke isolatiemethode bij jouw situatie past en hoeveel voordeel isolatie jou oplevert. Dat adviesgesprek kost je niets. En je zit nergens aan vast. Beloofd.

Isolatie advies aanvragen

Spouwmuurisolatie

Bodemisolatie

Vloerisolatie

Dakisolatie

Meer over isolatie